Новината за екстрадирането на Васил Божков е фалшива. Това обявихаот

...
Новината за екстрадирането на Васил Божков е фалшива. Това обявихаот
Коментари Харесай

Нове АД Холдинг: Новината за екстрадирането на Васил Божков е фалшива

Новината за изгонването на Васил Божков е подправена. Това обявихаот неговата компания " Нове АД Холдинг ", оповестява БНР.

В намерено писмо се напомня, че съдът в Обединените арабски емирства е отхвърлил настояването за екстрадиция, като решението от 27 април 2021 година е дефинитивно и не предстои на преразглеждане.

Отбелязва се, че българските управляващи са изпратили 18 претенции за изгонването на Божков до съответните институции в ОАЕ, само че прокуратурата по този начин и не е показала най-важните документи, свързани с тези претенции: първичното следствие и истинската заповед за задържане, наложителни за екстрадиция.

По тази причина най-висшият съд в ОАЕ дефинитивно е отхвърлил настояванията за екстрадиция, като решението е влезнало в действие и не предстои на обжалване.

От " Нове Холдинг " показват, че правосъдният акт почива на две учредения: българските управляващи на са показали най-важните документи в екстрадиционното произвеждане, а обвиняванията в закононарушенията не са потвърдени.

Съдът в ОАЕ е уведомил за решението си основната прокуратура в Абу Даби, а тя го е изпратила до всички способени органи в страната, офиса на Интерпол в Абу Даби и до Интерпол Лион, както и до българските управляващи в границите на законовия ред.

От компанията акцентират, че Божков обитава законно в ОАЕ и против него няма висящи производства в страната.

" Намеренията на Прокуратурата са повече от ясни - да заблудят българското общество и съд, че господин Божков не се е прибрал по лично предпочитание в родината си. Тези неистини и манипулции са очевиден напън върху съда за задържането на господин Божков под непрекъснат арест ", добавя се в позицията.

" Нове Холдинг " не смята показаните от прокуратурата факсимилета, получени три дни след идването на Васил Божков в София, за доказателство за екстрадиция.

Според компанията самият факт, че прокуратурата не знае, че е екстрадиран все още на прибирането му, е безразсъден.

" Тези факсимилета съставляват формалната и наложителна преписка на заинтригуваните институции във връзка с събаряне на алената бюлетина от Интерпол и нищо повече. Още при отпътуването си на летището в Дубай господин Божков беседва с представители на Интерпол там, които му обясниха, че ще чакат удостоверение от българските управляващи за неговото идване в България и надлежно събаряне на Червената бюлетина ", разясняват те.

В мнението се отбелязва, че управляващите в ОАЕ са обезпечили " право на леговище " на Божков, заради което се нуждаят от нужните писмени уверения, че той - по своя воля и на своя отговорност - се прибира назад в страната, поради която е изискал от тях отбрана.

Това е естествена процедура и доказателство, че той не е екстрадиран, а се е прибрал непринудено, безапелационни са от " Нове Холдинг " и допълват, че всички други изказвания са операции, откровени неистини и неприятен превод.

Припомняме, през вчерашния ден се появи информация, че на 23 август управляващите в Обединените арабски емирства и генералната прокуратура в Дубай са дали 72-часов период на Божков да напусне страната заради негови връзки с съветски жители.

Адвокатът на предприемача обаче съобщи, че изказванията на прокуратурата, че той не се е върнал у нас по лично предпочитание, а е бил екстрадиран, не дават отговор на истината. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР