Новината се обновява.Председателката на БСП Корнелия Нинова посрещна лидерите на

...
Новината се обновява.Председателката на БСП Корнелия Нинова посрещна лидерите на
Коментари Харесай

Борисов заговори за правителство с БСП, но в бъдеще: Времената се менят

Новината се обновява.

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова посрещна водачите на три други партии от Народното събрание за диалози за сформиране на държавно управление с третия мандат. Нинова беседва с Бойко Борисов (ГЕРБ), Мустафа Карадайъ (ДПС) и Стефан Янев (Български възход).

В рамките на диалозите, Борисов съобщи, че конгресът на ГЕРБ ги е " задължил " да не одобряват коалиция с Българска социалистическа партия, само че това изискване към този момент не било годно и заприказва за опцията за сформиране на някакво държавно управление с левицата, само че в предстоящ стадий.

" Времената се менят. Българска социалистическа партия също доста се промени. Нашият конгрес е задължил ние да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия, по тази причина моят отговор беше най-лесен. Аз ще беседвам с сътрудниците сходна възбрана не би трябвало да бъде спирачка за някакъв тип техническо, експертно, програмно или каквото и да било държавно управление в един миг ", изясни водачът на ГЕРБ.

Той добави, че това обаче няма по какъв начин да стане в този момент.

Това е първата поява на Борисов, в която той персонално взе участие в каквито и да е договаряния за съдружно ръководство от 2017 година насам.

В началото на седмицата президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия макар че възможностите за такова не са изключително действителни. По-рано Борисов отхвърли да поддържа мандата, а " Продължаваме промяната ", " Възраждане " и " Демократична България " също няма да го поддържат.

Досега Борисов застъпваше позицията, че единственият действителен вид за нов кабинет в границите на 48 Народно заседание ще е третият мандат да отиде в " Демократична България " - което по този начин и не стана факт.

Всички представители на ПГ на ГЕРБ повтарят в последните дни, че няма основа за доближаване с Българска социалистическа партия поради разлики по съществени политически тематики и припомнят, че уставът на ГЕРБ официално не разрешава общо ръководство. От Движение за права и свободи обаче дават сигнали, че са подготвени да поддържат мандата на Нинова, " в случай че има разговор " по тематики като Шенген, еврозоната, европейски стратегии и други (по Йордан Цонев).

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи до момента си партнират добре по особени проблеми в 48 Народно събрание - като избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание или като измененията в Изборния кодекс, с които бяха върнати хартиените бюлетини, а машините за гласоподаване бяха обезсмислени.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР