Новината съобщиха първо от Bird.bg, а от СГС по-късно я

...
Новината съобщиха първо от Bird.bg, а от СГС по-късно я
Коментари Харесай

След шумните акции срещу Nexo: Съдът отмени европейските заповеди за арест

Новината оповестиха първо от Bird.bg, а от Софийски градски съд по-късно я удостоверяват и пред “Дневник ” и други медии. 

 

Шумният скандал 

 

Сагата към криптобанката Nexo се появи малко преди предизборната акция през април тази година. Тогавашният основен прокурор намеси името на Цветан Василев, Божков и съвсем всички от престъпния контингент, в това число починалият към този момент Красимир Каменов - Къро, както и на журналиста от BIRD Димитър Стоянов. 

 

Обвинени бяха някогашния народен представител и още трима души, за които се твърди, че са ОПГ за пране на пари, финансиране на “Хамас ”, нарушаване на глобите против Русия. 

Разследването стартира на 12 януари, бяха обискирани и офиси на компанията., че лицата се намират на територията на Сърбия, само че да ги задържи.

 

На 19 септември Софийската градска прокуратура е внесла в съда жалбите, с които се оспорват издадени европейски заповеди за арест. Съдът почита настояванията с претекст, че издадените заповеди за арест са преждевременни и надлежно не са законни, защото по тях не е осъществено съответно приканване на обвинените. В претекстовете си правосъдният състав отбелязва, че проверяващият орган не е призовал обвинените, макар че от материалите се открива, че те имат непрекъснати и известни адреси в Обединените арабски емирства. Нещо повече - съдът установи, че проверяващите са приели изначално, че се укриват, без да създадат опит да ги призоват изобщо.

 

В материалите по едно от делата се съдържа призовка за връчване посредством механизмите на интернационалната правна помощ, за която няма данни да е изпратена, получена, връчена или да е налице отвод от страна на управляващите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) да я изпълнят.

 

По делото липсват каквито и да е данни, че обвинените не са открити, отхвърлят да получат призовките или е отказано осъществяването на молбата за правна помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР