Новината на няколко медии, сред които британският в. Телеграф, че

...
Новината на няколко медии, сред които британският в. Телеграф, че
Коментари Харесай

Ще има ли син картон във футбола? ФИФА: рано е да се каже

Новината на няколко медии, измежду които английският в. " Телеграф ", че от лятото стартира последователно въвеждане на нов картон - наследник, провокира доста мнения в последните дни.

За какво става въпрос? Според " Телеграф " синият картон се причислява към жълтия и аления, като от лятото стартират проби първо в детско-юношеския и женския футбол. Той ще се подвига при нарушаване на разпоредбите и ще води до премахване от игра за 10 минути. След приключването им - играчът се връща. Това наподобява на наказванията за 2, 5 и така нататък минути в хокея на лед.

При два сини картона, следва червен - премахване. Същото се отнася при наследник и жълт. 

" Телеграф " написа още, че нововъведението ще бъде одобрено на 2 март на съвещание на Международния ръб по футболните правила (IFAB) към ФИФА. Ако пробите, които ще продължат може би няколко години, са сполучливи, синият картон ще влезе в приложимост на всички равнища в играта, в това число на огромни шампионати и шампионати.

Последва реакция от ФИФА, която късно нощес дефинира новината като  " неточна и преждевременна ". 

Горното е по повод най-много на изказванията, че синият картон ще бъде даден на съдиите още от новият сезон в шампионатите за Купата на Футболната асоциация и на Лигата в Англия.

" ФИФА би желала да разясни, че новините за потреблението на така наречен наследник картон на елитните равнища във футбола са погрешни и преждевременни. Всички сходни опити, в случай че бъдат извършени, би трябвало да бъдат лимитирани до тестване на по-ниски равнища. Това е позицията, която ФИФА има намерение да повтори в своите полемики по тази точка от дневния ред на годишната среща на IFAB на 2 март ", се споделя в изказването.

Така ФИФА косвено удостоверява, че има такава концепция, като показва и пътя, който е нормален в сходни случаи - проби, провеждащи се на ниски равнища, като начало аматьорски. Едва по-късно се прави разбор и вероятно се стига до професионалните нива.

А на 2 март се чака бордът да позволи на Англия да вкара пояснение от страна на съдиите на решения на ВАР благодарение на микрофон. И тук текат опити, освен това на най-високо равнище през м.г. По този проблем обаче всяка футболна федерация ще преценя дали го вкара.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР