Новината е потвърдена за bTV от неговата сестра и от

...
Новината е потвърдена за bTV от неговата сестра и от
Коментари Харесай

Почина вокалистът на „Gravity Co” Явор Захариев

Новината е доказана за bTV от неговата сестра и от лечебното заведение, в което се лекуваше.

В сряда той беше открит в безпомощно положение, със строшен нос. Захариев беше настанен в реанимацията на " Пирогов " в извънредно тежко положение. Неофициално от полицията обясниха, че няма следи от принуждение и влизане с щурм.

Няколко часа след трагичната новина, близки и другари на Явор Захариев се събраха в столичната градинка " Кристал ", с цел да почетат паметта му.

Gravity Co. е новаторска инди-електро тайфа, приета за пионер в актуалната електронно-китарна музика от България. Бандата се заражда като непряк план по композиране на музика за компютърна игра през 2001 година През 2002 година Gravity Co. издават първия си сингъл „ Away”. Вторият сингъл на групата " Mr No One " се подрежда на челни места в класациите у нас.

Със своите издадени четири студийни албума и концертно DVD, Gravity Co. са наричани " най-успешната съвременна българска група за последните години ".

Явор изпява и великата класика " Ain`t No Sunshine " с благословията на самия Бил Уитърс.

Първият албум на групата излиза в края на 2002 година и се назовава " U ". Toй получава две награди – " Най-добър поп-днес албум " и " Най-добър дебют ". През 2004 година излиза и първият сингъл от втория албум на групата. Парчето се споделя " Wings ". Самият албум се споделя “Instinct”.

Последва интервал, в който Явор се раздели с групата. Неговото място зае Николай Бакалов. За наслада на всички почитатели обаче те още веднъж се събраха и през 2011 година и направиха турне из България.

Освен основните подиуми на родните фестивали Elevation и Spirit of Burgas, групата изнася концерти на редица влиятелни музикални конгреси, измежду които Sziget Festival в Будапеща, Eurosonic-Noorderslag - Холандия, EXIT в Сърбия, B`estfest в Румъния. Групата е споделяла подиуми с доста интернационално приети актьори, измежду които и The Prodigy, Fun Loving Criminals, Kosheen, Ladytron, Stereo MCs, Sisters of Mercy и Apollo 440.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР