Новината, че Тейлър Суифт и Травис Келси са забелязани на

...
Новината, че Тейлър Суифт и Травис Келси са забелязани на
Коментари Харесай

Тайният остров на милиардерите 

Новината, че Тейлър Суифт и Травис Келси са видяни на пристанището на дребния бахамски остров Харбър, беше посрещната с неразбиране от туристите и с смут от локалните поданици, обезпокоени, че тяхното райско кътче става идващия Сейнт Барт.

Свръхбогатите гости, главно американци, канадци и британци, са гръбнакът на стопанската система тук.

Само на този остров има 20 милиардери. Трафикът стартира да става нетърпим “, споделят локалните, предава CNBC.,цитиран от економик.бг


С население единствено 1800 души остров Харбър и единственият му град, Дънмор Таун, прави Сейнт Бартс (11 000 души) да наподобява като центъра на Манхатън.

И тук идва разумният въпрос: Защо някой непристойно богат, изключително Тейлър Суифт и още куп милиардери, идват в тази дребна точка? Защо пристанището е цялостно с големи яхти?

Харбър даже не е тъкмо остров. Той е по-скоро част от различен остров, Елеутера, на към 60 благи североизточно от Насау. Трябва да долетите до Елеутера, да вземете такси до пристанище на няколко благи и по-късно да вземете водно такси до остров Харбър

Но тъкмо тази недостижимост е главен мотив в интерес на дребната група хора, които могат да се настанят на острова и да си разрешат да платят високите цени.

Най-големият хотел разполага с 41 стаи, а останалите към десетина имат по-малко. Общо на целия остров има не повече от 250 хотелски стаи.

Малко евентуално е тук да се настани огромна международна верига. Инфраструктурата надали може да поддържа огромен хотел. За сметка на това, има многолюден бизнес с отдаване чартърен на дребното къщи на острова.

Той е в действителност розов, с помощта на разлагащите се черупки на микроскопични морски жители. Остава бял, на стотици метри от брега, няма водорасли, скали, нищо, единствено синя вода.

Твърди се, че притежатели на парцели тук са Бил Гейтс, Рон Пърлман, Бари Дилър, Даян декор Фюрстенберг и други Но в Дънмор Таун има и скромни, едноетажни и двуетажни къщи, които греят в синьо, жълто, алено, същинска детонация от цветове.

Бахамският народ е прочут със своята топлина и любезност, които се демонстрират в обилие на дребен остров като този.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР