„Новината“, че правителството се е съгласило да затвори изцяло АЕЦ

...
„Новината“, че правителството се е съгласило да затвори изцяло АЕЦ
Коментари Харесай

Енергийният министър: Лъжа е, че ще затваряме АЕЦ „Козлодуй“

„ Новината “, че държавното управление се е съгласило да затвори напълно АЕЦ „ Козлодуй “ е операция и неистина. Това изясни пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, опровергавайки появили се изказвания в медиите за идно прекъсване на атомната ни централа. АЕЦ „ Козлодуй “ е стратегическа мощ за българската енергетика, добави още министър Петкова.

По нейните думи, средствата в размер на 56 млн. евро, утвърдени на последния Европейски съвет, са предопределени единствено и само за дейностите по извеждане от употреба на първи, втори, трети и четвърти блок на централата, които бяха затворени преди приемането на страната ни в Европейски Съюз. Тези средства се отпускат след оценка на нужното финансиране от страна на страната членка и ние сме задоволени, че нашата оценка бе призната от Европейски Съюз, сподели още министър Петкова.

Тя напомни, че в последните години сполучливо бяха приключени стратегиите за удължение на живота на пети и шести блок на АЕЦ “Козлодуй”. Благодарение на тези старания на държавното управление, тези два енергоблока към този момент разполагат с нови десетгодишни лицензи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР