Новината, че Илон Мъск се кани да посети българския Резерват

...
Новината, че Илон Мъск се кани да посети българския Резерват
Коментари Харесай

Баце Мъск, маани са с тоа Северозапад – пустиняци ти не требат!

Новината, че Илон Мъск се кани да посети българския Резерват Северозапад (не е мое - по този начин сполучливо го бе нарекъл един създател!) ме свари със смесени усеща.

Първо, поех надълбоко въздух от горделивост, че един от най-разпознаваемите хора на планетата ше маа гащи из моя роден край.

И второ – веднъгъ след т`ва си крещя:

Мале, тоа че го прекинат!

Какво ми дава съображение малко да съм worried - по този начин да се каже на михайловградски.

Още от пътуването пораждат некои проблеми.
Ако тръгне с Tesla, ще е огромна тесла
(Всъщност в Ломско на теслата ѝ викат кисер, само че това е отклонение).

Северозападът е прочут с доста хубави черти - няма напрежение, няма смог и индустриално замърсяване, няма това обезпокоително бързане, пулсиращо в слепоочията на огромния град в делник.

Пътища също няма.

В този смисъл, в случай че бай Илон реши да се изяви като рекламно лице на личните си коли... Абе, нисички са! Не да си като Голф 2, нов импорт единствено на 275 000 км газ/бензин.

А и различен нерешим проблем: тука на респект е стандартното гориво за ДВГ. В частност нафтата. В частност откраднатата нафта. От неко автобус, от трансформатор, от локомотив на БДЖ - абе, от кое място докачиш!

(Спомнете си това остаряло признание, че доста преди прайда шефът на ДАП-Вълчедръм вечер целуваше в устата всичките си водачи да разбере кой точи с маркуча).
Съветвам бай Илон да избере БДЖ
БДЖ покрива всички нормативи за атракционно влакче - като се изключи чистотата. Е, и на т`ва, че прозорците най-често са загньетени с рапидка и доста се не види, щот са не отварат. БДЖ-то е и по-добро от всички мобилни оператори, тъй като дава най-вече безвъзмездни минути над предварителната спогодба.

Като човек, който разхвърля в посока борсата хиляди чиновници на туитър, да вземем за пример на основната гара Брусарци таа жена* Мъск може да земе ноухау по какъв начин от години работят само касиерката и един вендинг кафеавтомат. Като касиерката – не всеки път.

И все пак животът си тече обикновено (ако думата тече е доста уместна за този край, б.а.).
 Гара Брусарци. Кой мислите че ви чисти, като има оставена единствено една касиерка на щат?!

Изобщо като деятелен човек, какъвто се е потвърдил, че е – не го поучавам да изследва въпроса:
Кой тук е на работа
Северозападът си наподобява с парадайса и по това, че там се не работи (така е словоредът не ме поправяйте!).

Може да видиш човек, който сега е на работа, да е у кръчмата, да си полегва или да оказва помощ на комшията с бетон на ръка... Или човек, който от 12 години няма занимание, да се е вдълбал в нещо жизненоважно за него доста часове наред. Да се е утурил да вземем за пример да гори кабели, да претака зеьето или други такива основни за развиването на човешката раса интензивности.
Съветвам го да внимава и с облеклото
Както е известно, у Враца, в случай че си по центъра и не си по анцунг, те заговарат на британски. Това може и да съставлява известно улеснение за юареца с бизнес в Съединени американски щати. Но не бих го подкокоросал да се " натока " с нещо доста префъцунено, да не земат па да го земат за неко гей. Е тогава - наше знамение, та ничие!
Ууву е, че нема на ниска цена патриотарство
Положителна вест е, че тук няма по какъв начин милиардерът да се сблъска с някоя изконна и спорна самодейност като да вземем за пример леденото хоро от Калофер, най-високия стълб, нестинарката с най-коравите пети...

Вие да сте чували някоя такава самодейност от Мездра нататъка? 

Не е да не сме патреоте. Патреоте сме. Просто ни мързи... И не сме доста изобретателни. И ни е студено. И нема смисъл като цяло.

Най-много Мъск да чуе некое парче на Весна Змиянац, издадено по времето на апартейда в родината му. Оттогава са също колите и множеството колела. Та не знам дали доста прелестно че** му стане.

Като за край - ич го не поучавам (правилен словоред!) да пробва да се социализира с локалната общност. Щот мое отнесе неко шамар.

Не че са неприятни момчетата там, в противен случай – просто по този начин се срещат с новите. Новините тук не са доста на респект и като нищо нема а го познаят. А след това оди се обяснявай " ти мене уважаваш ли ме... "

Че му се извиняват, че пият по една рикия – смрът! Естесвено – от тая в недотам измитите чаши.

Лаесе не знаете, че единствено тука селата се споделят Краводер, Зли дол, Люти брод... Адеде? Кажете ми вие – що в южните и източните краища на България има Китен, Любимец или Горна хубавка, ей такива ми ти...

Краводер! Хора, представете си в този момент по какъв начин самият Мъск пита преводача да му преведе името на с. Краводер?! Я, в случай че бех на преводача, непосредствено хопвам у придвижване от влако и са погубвам у раскето...

---

* Бележка на преводача - в тази ситуация " таа жена " е идиом, известно възклицание - може да е и " таа жена кон ". Не става въпрос за жена като действителен джендър.

** В тези райони частичката " че " може да служи с изключение на като нормално " че " и като " ще " - за бъдеще време.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР