Новина, която не е изненада за никого, живеещ в Катар,

...
Новина, която не е изненада за никого, живеещ в Катар,
Коментари Харесай

Абу Даби e най-безопасният град в света за 2023 г.

Новина, която не е изненада за никого, живеещ в Катар, е, че Доха, където се играха огромна част от мачовете на миналото международно състезание по футбол, е разгласен за втория най-безопасен град в света за 2023 година

Доха постоянно заема челни места в класациите на Numbeo - за финален път зае първото място през 2020 година, само че е изправена пред жестока конкуренция от страна на други страни от Съвета за съдействие в Персийския залив.

Да, само че кой е втори в подреждането?

За 2023 година Абу Даби е преди всичко, а три други града в ОАЕ са измежду първите 10: Аджман (четвърти), Шарджа (пети) и Дубай (седми).

Третото място зае Тайпе, а останалите градове в челната десетка бяха допълнени от Квебек в Канада (шесто място), Сан Себастиан в Испания (осмо място), Берн в Швейцария (девето място) и Ескишехир в Турция (десето място).

Маскат в Оман също се класира високо - на 14-то място, а Рияд и Джеда в Саудитска Арабия са надлежно на 53-то и 63-то място. Кувейт Сити се класира на 81-во място.

Класацията се основава на изследвания на поданици, живеещи в хиляди градове, като показателят за сигурност е формиран от задоволително данни от 416 града.

На участниците в анкетата са заложени въпроси като да вземем за пример до каква степен се усещат сигурни, когато се разхождат през нощта, до каква степен се тормозят, че ще бъдат ограбени, както и за смяната в равнището на престъпността през последните три години.

В Доха усещането за това какъв брой безвредно е да се разхождаш през нощта е доста високо, до момента в който страхът от кражба на автомобил, нахлуване или терзанията от вандализъм са доста ниски.

В противоположния завършек на скалата Каракас във Венецуела е с най-висока оценка на престъпността, следван от Претория и Дърбан в Южна Африка.
   
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР