Нови, временни противоепидемични мерки се въвеждат на територията на София-град

...
Нови, временни противоепидемични мерки се въвеждат на територията на София-град
Коментари Харесай

По-строги мерки в София от днес

Нови, краткотрайни противоепидемични ограничения се вкарват на територията на София-град от през днешния ден.

Преустановяват се груповите извънкласни действия и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и други, проведени от юридически и физически лица. Преустановяват се присъствените занимания в центрове за поддръжка на личностното развиване.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) могат да се провеждат и организират при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал на закрито, при настаняване на феновете минимум през една седалка и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. и наложително слагане на защитни маски за лице.

Посещенията на музеи и галерии се провежда като се позволяват не повече от 1 човек на 8 кв. м., при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от посетителите и личния състав.

Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено се организират без аудитория.

Преустановяват се визитите в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство.

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания (екскурзии) с проведен превоз и груповите визити на туристически обекти. Малолетни и малолетни лица могат да посещават комерсиалните центрове, в това число такива вид МОЛ единствено в случай че са съпроводени от техен родител, надлежно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

Преустановява се провеждането на тимбилдинги и други проведени групови мероприятия с подобен темперамент в трудови колективи.

Провеждането на състезания и изпити се позволява при потребление на не повече от 30% от потенциала на помещението, в което се организират и не повече от 30 участници, при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от всички участници.

Забранява се провеждането на проведени всеобщи публични мероприятия навън (празненства, събори, фестивали и др.).

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казина се позволяват единствено в часовия период от 7,00 ч. до 23,00 ч. при съблюдаване на разстояние от 1.5 м. сред облегалките на столовете на прилежащите маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски за лице от личния състав.

Провеждането на събирания от частен темперамент (кръщенета, сватби и др.) се позволява с присъединяване на не-повече от 15 лица на закрито и 25 лица навън. Посещенията на фитнес центрове се позволява при потребление на не повече от 30% от потенциала на всяко помещение и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м и носене на защитна маска за лице от личния състав.

Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се позволяват единствено за самостоятелни спортове при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. Посещенията в балнеолечебни центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове се позволява при потребление на 30% от потенциала им, съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на защитни маски за лице при услуги, допускащи тяхната приложимост и основаване при опция на график за самостоятелно прилагане на услугите.

На всички пазари, борси и базари се основава организация за еднопосочно придвижване и обезпечаване на отдалеченост от минимум 1.5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Всички работодатели, според от спецификата и опциите на съответната трудова активност да провеждат работния развой на работниците/служителите в отдалечена форма (работа от разстояние/надомна работа), където е допустимо. Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, включително филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.

Носенето на защитни маски за лице в закрити публични места е наложително.

Изключение се позволява за клиентите в местата за хранене и питейните заведения, спортуващите навън и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и други сходни по време на изявленията си, водещите и гостите в телевизионни излъчвания, когато са на разстояние 1.5 м, както и когато се изолират един от различен с плексигласова бариера. Преустановяват се свижданията в лечебни заведения. В профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни не се позволяват визити на външни лица.

Временните противоепидемични ограничения ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на София-град.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР