Нови въпроси около новия шеф на НАП и негова бивша

...
Нови въпроси около новия шеф на НАП и негова бивша
Коментари Харесай

Нови въпроси около шефа на НАП - ще бъде ли сменен Спецов?

Нови въпроси към новия началник на Национална агенция за приходите и негова някогашна компания - продал ли е Румен Спецов бизнеса си, до момента в който тече уличаваща данъчна проверка? Пред " Свободна Европа " финансовият министър Асен Василев разгласи, че има вяра в професионализма и морала на Спецов, само че е подготвен да го смени, в случай че се потвърди че има нарушавания. Сигналът против Спецов идва от Георги Кадиев, който е някогашен зам.-финансов министър и претендент за народен представител от " Българска социалистическа партия за България ". Кадиев желае оставката на Спецов.

Георги Кадиев изиска оставката на на шефа на Национална агенция за приходите, тъй като съгласно него с огромна доза сигурност може да се твърди, че Румен Спецов е продал дяловете във компанията си на малоимотни лица, тъй като е знаел за резултати от проверката, която тече. Това, съгласно Кадиев, елементарно може да се ревизира от страницата на финансовото министерство. И до момента компанията не е покрила отговорностите си към страната, които са на стойност над 1 млн. лв..

Към момента, към който е продал дяловете си, на 7 април 2016 година е знаел, че има стартирана данъчна проверка, най-вероятно е знаел и какъв ще е резултата, най-вероятно е получил и инспекционен отчет, който се дава преди проверката, знаел е че има предстоящи отговорности. И продавайки дяловете си във компанията, в действителност се е опитал да отклони заплащанията на налози към държавния бюджет, споделя Георги Кадиев.

Пред " Свободна Европа " финансовият министър Асен Василев сподели, че стартира инспекция, която да откри обстоятелствата по този случай. Увери, че в случай че се окаже, че Спецов е продал компанията, знаейки, че тя има отговорности и ще нанесе вреда на бюджета, тогава сигурно ще би трябвало да се разделят с него.

Василев уточни, че не е изумен за офанзивите против новия началник на Национална агенция за приходите, тъй като е почнал съществени инспекции против компании, получили огромни публични поръчки и които до момента не са били проверявани.

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов избира към този момент да резервира безмълвие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР