Нови украински мишени на Русия. Тази нощ са били обстрелвани

...
Нови украински мишени на Русия. Тази нощ са били обстрелвани
Коментари Харесай

Русия твърди, че е превзела град Волноваха, обстрелвани са градовете Днипро и Луцк

Нови украински цели на Русия. Тази нощ са били обстрелвани градовете Днипро и Луцк. Съобщава се за един умрял. Русия твърди, че е превзела страгическия град Волноваха. Настъплението на съветския 60 километров ескорт към Киев продължава. Според някои известия съветски елементи са се доближили с още 5 километра и към този момент са напълно покрай украинска столица.

Вече 16-ти ден Киев живее сред живота и гибелта. Улиците се трансформират непрекъснато, с появяването на нови барикади. Според някои информации руснаците към този момент са влезнали в северозападните региони на града.

След дни на постепенно напредване, американски сателитни фотоси демонстрират предислоциране на съветския ескорт. Бронирани коли от военната колона са видяни да маневрират в градчета покрай летище „ Антонов “ северно от Киев.



Някои от транспортните средства са се преместили в гористи региони. Американски източници настояват, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Кметът на града Виталий Кличко съобщи, че Киев наподобява на цитадела. По неговите думи към 2 милиона души вичи са напуснали столицата.

През последните часове от Киев бяха евакуирани и дребните дечица от един от детските домове. Две седмици криели децата в изби.



40 хиляди души са били евакуирани през вчерашния ден от зоните с бойни дейности в Украйна. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски.

" Правим всичко, с цел да спасим хората си в градовете, които врагът просто желае да унищожи. Но Мариупол и Волноваха остават изцяло блокирани. Въпреки че направихме всичко належащо, с цел да проработи филантропичният кулоар, съветските войски не стопираха огъня ", сподели Зеленски.

Мариупол е обсаден от 10 дни. От Международния червен кръст предизвестиха, че ситуацията в Мариупол е тежка и отчайваща. Има известия, че хората са почнали да се атакуват между тях за храна. Кметът съобщи, че над 1 200 цивилни са починали при ударите против града.



Русия добави през днешния ден към военната си карта още две селища Днипро и Луцк. Досега тези региони оставаха отвън бойните дейности. Кметовете на двата града призоха жителите да стоят в скривалища и да не ги напущат.

Засега Одеса остава пощадена от съветските удари, само че в града се готвят за най-лошия сюжет. Издигнати са барикади. Чували с пясък пазят паметника на Ришельо - който е от знаците от града. Чували има и към Операта - архитектурното богатство на Одеса, оживяло по време на Втората Световна война.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР