Нови три срещи от 26-ия кръг на Първа лига ще

...
Нови три срещи от 26-ия кръг на Първа лига ще
Коментари Харесай

Три мача от 26-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес

Нови три срещи от 26-ия кръг на Първа лига ще се изиграят на Разпети Петък. Програмата започва в 13:30 часа със срещата Локомотив Сф - Пирин и продължава с дуелите Септември - ЦСКА 1948 (15:45 ч.) и Арда - Лудогорец (18:00).

Локомотив ще се бори за седмата позиция, като тази битка по всяка възможност ще е с тимовете на Арда и Славия. Гостите от своя страна дръпнаха пред Спартак и Хебър, само че огромната цел е да не са всред последните три тима в таблицата. " Червено-черните " съумяха да запишат три сложни, само че поредни победи. Две от тях пристигнаха в Първа лига и сложиха завършек на дълга суша от месеци насам. Първо „ железничарите “ завоюваха против Спартак с 2:1 във Варна, а по-късно минимално надиграха Славия. Локомотив се оправи с „ белите “ и за Купата на България, където е на полуфинал с ЦСКА 1948. Миналата седмица столичното Локо не насочи прецизен удар против Левски и загуби с 0:1 на „ Герена “.

Пирин се намира в страхотна форма, от която съумя да се снабди с осем извънредно значими точки в борбата за оцеляване. Тази поредност стартира с победа в Разград и продължи с такава над Хебър вкъщи. Като триумф може да приемем и последвалите две равенства. Първото от тях бе нулево във Враца против Ботев, а предходната седмица Преслав Йорданов изравни за 1:1 в 93-та минута вкъщи против Арда.

През есента ЦСКА 1948 взе три точки от Септември с гол на Ивайло Чочев в 88-та минута. Към момента домакините остават единствено три тима зад тила си, до момента в който гостите са на осем точки от Лудогорец и на седем пред четвъртия Левски.

Лудогорец не прави най-хубавия си сезон, само че доближи до елиминациите в Европа и към момента е в битката за дубъл на родна сцена. Вече под управлението на Ивайло Петев първенците не престават да изостават на четири точки от водача ЦСКА, за който в понеделник следва дерби с Левски. Преди това обаче „ орлите “ имат опция да стопят разликата, само че за задачата би трябвало да се оправят като посетители на Арда.

След поредност от слаби резултати Арда загуби шансове за попадане в шампионската група, а може би и седмото място е задачата пред Александър Тунчев. Тимът от Кърджали изпадна в серия от слаби резултати след триумфа си над Спартак при започване на месец март. Загуби от Славия и Левски в шампионата, а в предходния кръг позволи късно равнене от Пирин за крайното 1:1. Междувременно Арда игра 120 минути за Купата на България, след които загуби от ЦСКА 1948.

Лудогорец е с четири победи в четири мача под управлението на Ивайло Петев, само че тимът завоюва мъчно даже против отборите на Хебър и Спартак Варна. Е, предходната седмица „ орлите “ записаха исторически триумф в Първа Лига. При завръщането си в игра Кирил Десподов означи два гола и записа две асистенции при триумфа над Ботев Враца с 8:1. С хеттрик пък се регистрира Игор Тиаго.

Програмата на мачовете от 26-ия кръг на Първа лига:

Петък

13:30 ч, Локомотив София - Пирин Благоевград

15:45 ч, Септември София - ФК ЦСКА 1948

18:00 ч, Арда - Лудогорец

Събота

14:00 ч, Берое - Славия

Понеделник

14:45 ч, Ботев Пловдив - Спартак Варна

17:30 ч, ЦСКА Левски

20:15 ч, Черно море - Локомотив Пловдив





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР