Нови три медала спечели днес България на продължаващото в албанския

...
Нови три медала спечели днес България на продължаващото в албанския
Коментари Харесай

България със сребро на Eвропейското по щанги за младежи

Нови три медала завоюва през днешния ден България на продължаващото в албанския град Дуръс Европейско състезание по повдигане на тежести за младежи и девойки. В кат. 67 кг при 23-годишните Диан Пампорджиев сграбчи среброто с дуел 272 кг.

Възпитаникът на пловдивската школа с треньор Димитър Стойков започва със 115 кг, след това добави още 6 кг, след което не съумя на 124 кг, само че си обезпечи бронз в изхвърлянето. В изтласкването Диан записва също два положителни опита – на 147 и 151 кг, и макар, че при последното си излизане на подиума не подвигна 161 кг, се подреди втори в придвижването и втори в дуела. Шампион с 293 кг стана азерът Иса Рустамов.

Това е четвърти орден за България на шампионата в Дуръс, откакто през вчерашния ден Ангел Русев сграбчи златото в изтласкването на кат. 61 кг в същата възрастова група.

По-рано през днешния ден Галя Шатова се класира пета в кат. 59 кг при 23-годишните с дуел 170 кг (77 и 93). Златото бе за украинката Камила Конотоп с 220 кг. При 20-годишните в кат. 67 кг Денис Мехмед остана шести с общ общ брой 231 кг (103 и 128), първенец в тази дивизия стана арменецът Гор Сахакян с 301 кг.

Последният ни представител ще е Мартин Тошев, който ще подвига идващия вторник, 25 октомври, при супертежките до 20 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР