Нови три мача от програмата на последния 30-и кръг от

...
Нови три мача от програмата на последния 30-и кръг от
Коментари Харесай

Сериозна визита за Лудогорец и варненско дерби в Първа лига

Нови три мача от програмата на последния 30-и кръг от постоянния сезон на Първа лига ще се изиграят през днешния ден, 7 май. В първия от тях Септември посреща Пирин Благоевград от 15:15 часа на Националния стадион „ Васил Левски “. От 17:45 часа Черно море приема Спартак Варна в следващото издание на Дербито на морската ни столица, а в късния дуел първенецът и водач в класирането Лудогорец гостува на Ботев Пловдив на „ Колежа “.

За отбора на Ивайло Петев следва поредна тежка аудиенция след тази на ЦСКА в 28-ия кръг. Тогава пред препълнените трибуни на стадион „ Българска войска “ за крайното 1:0, с което поведоха на точка на противника в битката за купата. Разликата остана една след успехите на Лудогорец и ЦСКА надлежно над и в предишния кръг, а „ зелените “ ще могат още веднъж да пернат с четири преди семейството на армейците на Ботев Враца в понеделник. Успех над Ботев ще обезпечи на първенците както първото място в подреждането след постоянния сезон, по този начин и домакинско преимущество против Саша Илич и компания в плейофите. Ботев си подсигурява десетата позиция и ще играе в четворката от 7-10-о място. Това стана факт след с 4:2 като посетител, в която хеттрик означи Антоан Бароан. Отново той ще бъде една от главните закани за защитата на Лудогорец, който ще гостува пред нова враждебна атмосфера, защото се чака поредна огромна численост фенове на „ Колежа “ за второто домакинство на „ канарчетата “ на стадион „ Христо Ботев “.

По-рано денем, Черно море и Спартак си дават поредна среща в градското дерби на Варна. Първият мач сред двата отбора на стадион „ Спартак “ приключи при нулево тъждество, като за „ соколите “ конфликтът е по-голям. Спартак е на последно място в класирането със скромния актив от 17 точки, на три от намиращия се пред тях Хебър. В последния кръг варненци позволиха късно равнене при за крайното 3:3. Те няма да могат да разчитат на старши треньора си Димитър Димитров-Херо, който е осъден за една среща. Воденият от Илиан Илиев е пети с тъкмо 50 точки, на три пред седмия Локо Пд, като тъждество им обезпечава място в шестицата. „ Моряците “ са в поредност от три мача без победа във всички шампионати, като ще се опитат да спрат отрицателната серия против градския противник. Черно море ще мисли и за реванша с Лудогорец в 1/2-финалите за Купата на България – реваншът в Разград е на 11 май, а първият мач във Варна приключи с с 2:1.

Септември и Пирин откриват неделната стратегия от 30-ия кръг в шампионата. На Националния стадион „ Васил Левски “ своя формален дебют за столичани ще направи новият старши треньор Красимир Балъков. Бившият ментор на Етър има за цел да избави тима от изпадане, като септемврийци са 13-и с 22 пункта. Отборът е в серия от шест поредни провали в Лигата, което докара и до треньорската рокада и замяната на Светослав Петров с Балъков. Пирин е навръх позиция и точка по-назад в класирането в съпоставяне със Септември. Благоевградчани бяха в добра форма през март, само че април се сринаха и сега са в серия от четири следващи загуби и общо срещи без победа, като за последно взеха трите точки при семейството на Хебър на 11 март.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР