Нови три мача от програмата на 29-ия кръг в Първа

...
Нови три мача от програмата на 29-ия кръг в Първа
Коментари Харесай

Лудогорец посреща Берое в опит да увеличи преднината си на върха

Нови три мача от програмата на 29-ия кръг в Първа лига ще се изиграят през днешния ден, 3 май. От 16:00 часа Спартак Варна приема ЦСКА 1948 в морската ни столица. Малко по-късно Арда е хазаин на Черно море от 18:15, а в късния дуел водачът в класирането Лудогорец посреща Берое от 20:30 часа.


Шампионите ще се опитат да усилят, въпреки и краткотрайно, преднината си на върха в подреждането пред втория ЦСКА. В последния кръг разградчани удариха досегашния лидер в таблицата с 1:0 като посетител и го смъкнаха от първото място, като имат задатък от точка пред „ алените “. „ Зелените “ нямат неверна стъпка под управлението на завърналия се отпред на отбора Ивайло Петев и ще търсят удължение на победната серия против Берое. Възпитаниците на Николай Киров надделяха Пирин с минималното 1:0 вкъщи в последния си мач от шампионата. Заралии са 12-и с 27 точки, на две от десетия Ботев Пд, като за тях дуелът в Разград също не е незначителен.

По-рано денем, Спартак семейства на ЦСКА 1948 в опит да се приближи до предпоследния в таблицата Хебър. Пазарджиклии имат четири точки преднина пред „ соколите “ след последния кръг в шампионата. Играчите на Димитър Димитров-Херо изгубиха от Локомотив Пд с 1:3 като посетител в предходната си среща, а в този момент против тях се изправя третият в класирането ЦСКА 1948. Тодор Янчев и компания наподобяват непоклатими на третата позиция с 58 точки, на седем пред четвъртия Левски, само че сигурно ще търсят успеха във Варна след нулевото тъждество против градския противник на Спартак – Черно море, при предходното си предизвикателство в Лигата.

В другия дуел през днешния ден, Арда посреща точно „ моряците “, водени от Илиан Илиев. Възпитаниците на Александър Тунчев направиха тъждество 1:1 с Ботев Враца в последния си мач, като сега заемат осмата позиция с 40 точки, на седем от шестия Локомотив Пд. Черно море е в шестицата, намирайки се на петото място с 49 пункта, като съвсем несъмнено ще играе в плейофите в горната половина на таблицата. Варненци ще се връщат на пътя на успехите след загубата от Лудогорец с 1:2 вкъщи в първи полуфинален конфликт от шампионата за Купата на България и нулевото тъждество с ЦСКА 1948 още веднъж на „ Тича “, само че за състезание.

Програмата на мачовете от 29-ия кръг на Първа лига:

Вторник

Ботев Враца - Локомотив София 2:1

Славия - Локомотив Пловдив 1:1

Сряда

16:00 ч, Спартак Варна - ФК ЦСКА 1948

18:15 ч, Арда - Черно море

20:30 ч, Лудогорец - Берое

Четвъртък

15:45 ч, Пирин Благоевград - Ботев Пловдив

18:00 ч, Хебър Пазарджик - ЦСКА

20:30 ч, Левски - Септември София. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР