Нови три мача от десетия кръг на Първа лига ще

...
Нови три мача от десетия кръг на Първа лига ще
Коментари Харесай

Левски приема Етър, Локо Пд устремен към девета поредна победа

Нови три мача от десетия кръг на Първа лига ще се изиграят през днешния ден, 23 септември. От 15:00 часа Арда е хазаин на Хебър Пазарджик в Кърджали. Малко по-късно водачът Локомотив Пд посреща закъсалия отбор на Славия от 17:30, а от 20:00 часа Левски приема Етър на „ Герена “ в столицата.

„ Сините “ ще се опитат да се върнат на пътя на успехите, откакто в последния кръг направиха изненадващо тъждество 2:2 при гостуването на Крумовград в Пловдив. Възпитаниците на Николай Костов водеха с 2:1 до 75-та, откакто реализираха поврат през първото полувреме, само че не съумяха да запазят преднината си и приключиха наедно за първи път през акцията. Тимът е четвърти в подреждането с 16 точки, до момента в който Етър е на дъното с едвам четири пункта. Завърналите се в елита „ боляри “ взеха неотдавна първата си победа през сезона, надигравайки Локомотив София с 3:1 в „ Надежда “, само че в последния кръг отстъпиха на Локо Пд с 0:1 във Велико Търново.

Локомотив Пд е хазаин на Славия в друга среща от днешната стратегия на десетия кръг. Играчите на Александър Томаш са в страхотна серия от осем следващи триумфа в шампионата след равенството 1:1 на старта с Ботев в градското дерби. Славия от своя страна е с едва-една победа от началото на акцията, като заема нежеланата 14-а позиция с шест загуби от осем мача. Слабата форма на „ белите “ докара закономерно и до раздялата с Хосе Мария Бакеро. Официален дебют за столичани на „ Лаута “ ще направи Иван Колев, за който това е втори престой отпред на клуба от „ Овча купел “.

В първия дуел за деня Арда посреща Хебър в Кърджали. Тимът на Александър Тунчев е в добра форма, като завоюва четири от последните си пет срещи за състезание. Това отрежда на кърджалийци деветата позиция в таблицата с 13 точки. Хебър на Любослав Пенев е приятната изненада от началото на сезона в Първа лига, откакто през миналата акция трябваше да се бори за оцеляването си до самия край. Отборът стартира добре този сезон, само че в последните си три мача отстъпи поредно на Локо Пд, Левски и Пирин Благоевград. Пазарджиклии са десети в класирането с 11 пункта.

Пълна стратегия на мачовете от 10-ия кръг в Първа лига:

Петък

Ботев Враца – Берое 1:0

ФК ЦСКА 1948 - Черно море 1:1

Ботев Пд – ЦСКА 1:2

Събота

15:00 ч, Арда - Хебър

17:30 ч, Локомотив Пловдив - Славия

20:00 ч, Левски - Етър

Неделя

18:00 ч, Пирин Благоевград - Крумовград

20:30 ч, Локомотив София - Лудогорец





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР