Нови три мача от 15-ия кръг в Първа лига ще

...
Нови три мача от 15-ия кръг в Първа лига ще
Коментари Харесай

Варненското дерби се завръща в елита, Левски приема Локо Пд, а Славия е домакин на ЦСКА 1948

Нови три мача от 15-ия кръг в Първа лига ще се изиграят през днешния ден. В 15.15 часа стартира варненското дерби сред Спартак и Черно море. Двата тима не са играли мач между тях в елита на българския футбол от 13 години насам. Причината е изпадането на " соколите " през сезон 2008/09 година " Моряците " завоюваха последния дуел с градския си противник с 1:0 като посетител.

На " Коритото " без подозрение ще бъде доста горещо. Радослав Гидженов бе избран за основен рефер на дербито.

" Най-важното е да има феърплей, с цел да победи футбола. За Спартак мога да кажа, че от това, което започнаха и сега, има голяма разлика. В някои мачове имаха малшанс да бъдат ощетени, а и можеха да завлечен точки. Мачовете са доста подли, изключително както ние излизаме от водеща позиция, в тази обстановка само можем единствено да сме губещи ", показа треньорът на гостите Илиан Илиев преди срещата.

Треньорът на Спартак Варна Тодор Киселичков си пожела да се получи представление. " Надявам се двата тима да изиграем добър мач. За нас е чест и привилегия, ще се подготвим по най-хубавия метод за мача. Нека след мача да имаме достойнството и силите да се погледнем в очите и да бъдем обнадеждени. Според мен няма кой знае какъв брой разнообразни неща и нюанси сред бургаското и варненското дерби. Никога положението на двата тима не е било водещо. Предполагам и във варненското е по този начин. Ентусиазмът е огромен. Доста години не е имало подобен мач. Най-важното е да има феърплей, да има доброжелателност, да има футбол. Черно море е извънредно добър тим. Излишно е да им върша реклама на тима и треньора. Господин Илиев притегля чужденци на положително равнище. Играят добър футбол, пресират. Изключително добър тим “, съобщи Киселичков.

От 17.30 часа Славия посреща ЦСКА 1948. " Белите " са в серия от пет следващи победи като хазаин във вътрешното състезание. В предишния кръг отборът на Златомир Загорчич позволи разочароващо проваляне с 0:3 от Локомотив Пловдив като посетител. Проблемите при " алените " всекидневно идват като посетители.

В 19.45 часа на Герена стартира мачът сред Левски и Локомотив Пд. " Сините " не са допускали гол в последните си 6 домашен срещи от Първа лига и са ги спечелили. Последният мач посред им на 19.02.2022 приключи при резултат 2:1 за Левски.

" Време е да се върнем към успехите. Амбицията им и наличието на почитателите ги държи стимулирани. Очаквам футболен празник и тимът да завоюва. Локомотив играе атакуващ футбол. Тази година направиха добър старт, играят комбинативен футбол. Има сериозна задача за нашия тим да вдигнем равнището. Ако не играем на оптималните си благоприятни условия е допустимо да поднесем неприятна изненада. Томаш има атакуващ жанр. Беше ни мъчно в сгъстени отбрани, само че към този момент сме задължени да търсим успеха. Това е добър миг футболистите да показват равнището и класата, която демонстрираха в предните мачове ”, разгласи треньорът на Левски Станимир Стоилов в навечерието на дуела.

Оставащи мачове от 15-ия кръг в Първа лига:

Събота, 22 октомври

15:15, Спартак Варна - Черно море

17:30, Славия - ЦСКА 1948

19:45, Левски - Локомотив Пловдив

Неделя, 23 октомври

16:45, Ботев Враца - ЦСКА

19:15, Лудогорец - Ботев Пловдив

Понеделник, 24 октомври

17:30, Пирин - Септември

20:00, Хебър - Берое





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР