Нови строги мерки заради високата заболеваемост от COVID-19 в София.

...
Нови строги мерки заради високата заболеваемост от COVID-19 в София.
Коментари Харесай

На пазар с маска: Какви други правила влизат в сила от днес

Нови строги ограничения поради високата заболеваемост от COVID-19 в София. В столицата учениците от 5. до 12. клас и студентите минават на онлайн образование.
Снимка: btvnovinite.bg
Спират и занятията в езиковите центрове, както и други извънкласни действия. Децата могат да посещават молове само с пълновръстен компаньон.

Заведенията могат да работят при потенциал до 50% и при съблюдаване на отдалеченост от метър и половина, с понижено работно време, до 22 ч.
Снимка: btvnovinite.bg
Театрите и кината и други развлекателни действия да се организират - само че при 30% претовареност. Същото важи за семинари и конгреси.

Маските към този момент на територията на пазари, борси и базари стават наложителни.

На пазара в „ Красно село “ от март месец предходната година се следи за отдалеченост и носене на маски, изясни Николай Попов, изп. шеф на пазара. Той добави, че е имало леко разхлабване на контрола през летния сезон, само че от 25 ноември прецизно се следи за противоепидемичните ограничения.

На пазара има пропускателен режим и еднопосочно придвижване. Престои да се инсталират термокамери на пазара, тъй че клиенти с температура над 37, 1 градуса да не влизат. На входа има още дезинфектант и маски.

Новите ограничавания в София ще важат до 26 март. Временни противоепидемични ограничения има и в Пловдив, Велико Търново, Враца, Варна, Пазарджик, Плевен, Благоевград, Бургас, Шумен, Перник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР