Нови скоростни рекорди по пътищата у нас. Шофьор беше засечен

...
Нови скоростни рекорди по пътищата у нас. Шофьор беше засечен
Коментари Харесай

Над 150 камери на пътя следят нарушенията на пътя

Нови скоростни върхове по пътищата у нас. Шофьор беше засечен с 277 километра в час на автомагистрала " Струма ". Хиляди са санкционираните единствено през днешния ден, когато полицията извади всичките си камери на пътя.
Над 7000 нарушавания за превишена скорост в границите на 10 часа Най-много нарушавания има на територията на Столична дирекция на вътрешните работи – 713, а минимум на територията на Добрич – 55
Само за 10 часа са открити над 7000 нарушавания за превишаване на оптимално допустимата скорост за придвижване, сочат междинните данни, събрани по време акция „ Скорост”.

Повечето произшествия с жертви и ранени са поради висока скорост и неправилни маневри. Като случаят на автомагистрала Тракия, който през вчерашния ден лиши три човешки живота.

Снимка: bTV Media Group

С концепцията да респектира водачите Министерство на вътрешните работи извади над 150 камери на пътищата с най-вече произшествия.

„ Ние сме сигурни, че в случай че се понижи общата скорост на напредване ще се понижат и пътните инциденти”, споделиха от „ Пътна полиция”.

Снимка: bTV Media Group

Последният скоростен връх обаче е единствено отпреди 4 дни в кюстендилско - на Автомагистрала " Струма " лидер е засечен да кара с 277 километра в час.

Глобата на водача ще надвиши 1500 лв., пресметнаха от „ Пътна полиция”. И обясниха, че най- доста са сниманите нарушавания в София.

Снимка: bTV Media Group

„ Голяма част от произшествията и починалите, които имаме тук - са за неспазване на обикновени правила на придвижването. Примерно – недаване преимущество на пешеходец на пешеходна пътека”, сподели Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според водачите резултатът от сходни акции е краткотраен. Акция „ Скорост” продължава до неделя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР