Нови сгради на общински училища и детски градини ще бъдат

...
Нови сгради на общински училища и детски градини ще бъдат
Коментари Харесай

Изграждат нови детски градини и училища в няколко общини у нас

Нови здания на общински учебни заведения и детски градини ще бъдат построени в четирите най-големи общини в страната – София, Пловдив, Варна и Бургас , оповестиха от Министерството на образованието е науката /МОН/.

За построяването им са планувани близо 80 млн. лв. . Средствата са по Механизма за възобновяване и резистентност на Европейския съюз. Процедурата за кандидатстване е открита, като крайният период за подаване на оферти от общините е 29 май 2023 г .

Основната цел на процедурата е основаване на условия за еднакъв достъп до обучение посредством създаване на удобна, включваща, новаторска, енергийно ефикасна, подкрепяща и мотивираща просветителна среда. По този метод ще се увеличи мотивацията за учене и самоподготовка и възстановяване на просветителните резултати на децата и учениците.

Изграждането на нова просветителна инфраструктура е изключително належащо в огромните градове като София, Пловдив, Варна и Бургас, където в следствие от трудова и обществена миграция е съсредоточена огромна част от популацията на страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР