Нови сгради на общински училища и детски градини - общо

...
Нови сгради на общински училища и детски градини - общо
Коментари Харесай

Има възможност с европари да бъдат построени осем детски градини в София

Нови здания на общински учебни заведения и детски градини - общо 16, в София, Пловдив, Бургас и Варна ще бъдат построени с 80 млн. лв. .

Това са средства по Механизма за възобновяване и резистентност на Европейския съюз. През последните години тези четири града записват приръст на популацията и образуват нужда от построяването на нови учебни/детски заведения.

" Всички планувани осем детски градини ще бъдат построени в София. Училищните здания се разпределят по две в съответните четири общини. Тези осем детски градини и тези осем учебни заведения са знак, който би трябвало да бъде регистриран пред Европейската комисия по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Крайният период за подаване на плановете е 29 май. С четирите общини сме провели диалози и е ясно, че потребността е налице. Сградите би трябвало да бъдат построени до май 2026 година. 

Оборудването и обзавеждането влиза в тези суми ", сподели в предаването " 12+3 " Иван Попов, заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Програма за обучение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР