Нови сблъсъци между мигранти и гръцки полицаи на пункта Кастаниес

...
Нови сблъсъци между мигранти и гръцки полицаи на пункта Кастаниес
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу мигранти, опитали да отрежат оградата на турско-гръцката граница

Нови конфликти сред мигранти и гръцки служители на реда на пункта Кастаниес - Пазаркуле. Ожесточава се обстановката на границата сред Турция и Гърция, където по данни на Организация на обединените нации има към 13 хиляди мигранти.

Сблъсъци сред мигрантите и гръцките управляващи имаше при опит да отрежат оградата на турско-гръцката граница. От гръцка страна им дават отговор с водни оръдия и сълзотворен газ.

Турските управляващи усилиха броя на полицията и жандармерията, които охраняват миграните край Одрин. В региона на Пазаркуле към този момент има и военни.

Специалните ни пратеници в Турция съумяха да обхванат на мястото на спора, където се виждаха следите от насилственото прекъсване на тълпите от мигранти.
Борисов преди срещата с Ердоган: Голяма неточност е да се изкарва войска против мигрантите Премиерът с рецензии към дейностите на Гърция в спешната обстановка
А българският министър председател отпътува за Анкара на диалог с турския президент.

Остава високо напрежението на границата сред Турция и Гърция. Мигранти не престават да прииждат в опит да преминат да стигнат до Гърция, а оттова и към Европа.
Мигранти развяха бели тениски и торби в символ на мир край гръцката граница Мир “, „ Не желаеме война “ и „ Нямаме самун за децата си “- тези крясъци отекват през днешния ден в ничията земя край Кастаниес
В ничията земя пък, където има блокирани към 5 хиляди мигранти.

Турските управляващи ускориха контрола в региона на Пазаркуле. По обяд бяха ситуирани постове на жандармерията в полето край границата с Гърция, а турски военни построиха нов пропускателен пункт.

Напрежението пред граничния пункт обаче остана високо.
Нови яростни конфликти сред мигранти и гръцки служители на реда Турските чиновници на реда стопират мигрантите по пътя към Пазаркуле, само че не им пречат да стигнат до границата с Гърция
Опитите за нахлуване на гръцка територия продължиха и в късния следобяд. А напрежението в региона на Одрин остава високо, поради продължаващия поток от мигранти, прииждащи от вътрешността на турската страна.

Последния час се наблюдва нова наклонност – празни рейсове идват на границата събират миграни и евентуално ги возят назад към вътрешността на Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР