Нови сътресения във веригата на доставки се задават в технологичния

...
Коментари Харесай

Китайски доставчици ограничиха производството


Нови разтърсвания във веригата на доставки се задават в софтуерния бранш поради Covid (снимка: CC0 Public Domain)

Китайските Foxconn и Unimicron Technology Corp обявиха, че са прекратили дейностите си в заводите си в китайския град Шенжен, откакто локалните управляващи постановиха прецизни ограничения за преодоляване на епидемията от Covid.

Шенжен е прочут като „ Силициевата котловина “ на Китай. Областната администрация се зае да организира всеобщи проби, откакто в града бяха регистрирани десетки нови случаи на ковид. Властите стопираха публичния превоз и приканиха хората да работят от домовете си тази седмица.

Foxconn, публично известна като Hon Hai Precision Industry Co Ltd, съобщи, че нейните действия в Шенжен ще бъдат прекъснати до последващо разпореждане, съобщи. Фирмата добави, че ще разположи „ аварийни фабрики “, с цел да редуцира провалите поради ораниченията на производството.

И Foxconn, и Unimicron Technology Corp са известни кат снабдители на софтуерни съставни елементи на Apple. Unimicron доставя съставни елементи и за Intel и производителя на гъвкави печатни платки Sunflex Technology Co Ltd.

Най-вероятно дейностите на фабриките ще бъдат прекъснати за първата половина на седмицата, уточни Ройтерс, като се базира на „ осведомени “. Според изданието, държавното управление на китайската провинция ще разреши на фирмите да работят, в случай че съумеят да основат система за „ затворено ръководство “, при която чиновниците живеят и работят в „ балон “, т.е. изолирани от необятната общност. Такава система имаше по време на Зимните олимпийски игри в Пекин.

В момента в Китай има нов взрив на случаите на Covid, който се преглежда като най-големия от началото на пандемията до момента. Множество провинции и градове стегнаха рестриктивните мерки в сходство с упоритостта на Пекин за „ динамично изчистване “ на болестта допустимо най-бързо. Властите затвориха град Чангчун, столицата на североизточната провинция Джилин, и прекратиха образованието в учебните заведения във финансовия център на Шанхай.

Toyota също е наранена от ограничаващите ограничения в Китай. Нейното взаимно дружество с китайската FAW Group е спряло производството в Чанчун. FAW има и взаимно дружество с Volkswagen.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР