Нови сателитни данни показват, че в Колумбия е регистрирано драстично

...
Нови сателитни данни показват, че в Колумбия е регистрирано драстично
Коментари Харесай

Чудовищни загуби на тропически гори за втора поредна година

Нови сателитни данни демонстрират, че в Колумбия е записано фрапантно нарастване на ерозията и упадъка на горите предходната година, а нивата на загуби на тропически гори в Бразилия остават исторически високи, оповестява " Асошиейтед прес ".

Данните, оповестени през днешния ден от Университета в Мериленд, демонстрират, че тропическите гори по целия свят са претърпели загуби дървесно покритие в размер на 15,8 млн. хектара през 2017 година, което е повърхност с размерите на Бангладеш. Това прави 2017 година втората най-лоша година след 2016 година, откогато откривателите са почнали да събират данните през 2001 година

 Глобална покруса - девствените гори на Земята изчезват все по-бързо
Глобална покруса - девствените гори на Земята изчезват все по-бързо

Човечеството копае " гроба " на живота на планетата

Загубите в Бразилия, където живеят множеството от тропическите гори на Амазонка, съставляват близо 30 на 100 от всички загуби - повече от загубите в която и да е друга страна.

Въпреки че загубите на Колумбия са доста по-малък дял от общите загуби, южноамериканската страна претърпя обезпокоителен скок: загубата на дървесно покритие е повишено с 46 на 100 през 2017 година от предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР