Нови съоръжения за игра са монтирани в детска градина

...
Нови съоръжения за игра са монтирани в детска градина
Коментари Харесай

Нови катерушки и пързалки радват децата в детската градинa в Брестовица


Нови уреди за игра са инсталирани в детска градина „ Първи юни “  в Брестовица. Кметът Павел Михайлов посети двете здания на детското заведение, с цел да се увери в сигурността на катерушките, пързалките и другите занимания за игра. Заедно с него беше заместник-кметът Емилия Иванова и шефът на детското заведение в Брестовица Здравка Мерджанова.

„ Продължаваме да обновяваме дворовете и площадките и напълно скоро няма да има детска градина, където това да не се е случило. Инвестиции като тази са доста значими за община „ Родопи “, защото са ориентирани към най-малките. Децата ни ще играят на нови и безвредни уреди в дворовете на детските градини “, разяснява кметът Павел Михайлов. В изгода на радостните игри на  децата в двете здания на детската градина в Брестовица в селото са сложени 7 модерни уреди, като 2 от тях  са комбинирани с просветителна цел, които придават по-различен образ на детските площадки.

В Брестовица възвръщат и детската млечна кухня. Помещението и оборудването за млечната кухня ще бъдат напълно възобновени, с цел да дават отговор на условията на санитарно-контролните органи.

„ Убеден съм, че с тази нова облага покачваме стандарта на живот на децата и спомагаме на фамилиите за тяхното развъждане. С огромно предпочитание и доста работа  детската млечна кухня скоро ще е реалност “, каза  Михайлов до момента в който инспектираше строителството на обекта.

Общината работи и по актуализация на плана за енергийна успеваемост на остарялата постройка на детската градина.

„ С готовия план ще аплайваме за финансиране пред страната “, сподели кметът.

Работната седмица стартира от село Крумово, където кметът ревизира дейностите по възобновяване на улица „ Сергей Румянцев “. В Златитрап продължава полагането на нов асфалт по улица „ 5-та “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР