Нови санкции за джитите на пътя, които МВР предлага да

...
Нови санкции за джитите на пътя, които МВР предлага да
Коментари Харесай

Важна новина за всички шофьори! Няма прошка, промяна готви страшна тесла за джигитите

Нови наказания за джитите на пътя, които Министерство на вътрешните работи предлага да се запишат в разисквания сега нов закон. Предвижда се водачите да остават без брошура при три прегрешения, направени в границите на една година – да вземем за пример минаване на алено, погрешно изпреварване, превишена скорост или приложимост на алкохол, оповестява bTV.

Ангел Благоев е получил наказване един месец без шофьорска брошура поради това, че през 2016 година не е дал преимущество на пешеходна пътека. Заради наказването не върви на работа, защото е професионален водач. Не приема и концепциите за дълготрайно лишаване на книжки.

„ Много е една година, това значи хората да останат без самун, без работа”, споделя той.

Експерти отвръщат, че при три прегрешения за година водачът към този момент влиза в графата на рисковите извършители. От столичния КАТ пък регистрират връх – през 2018 година са отнети 693 книжки. За приложимост на алкохол и опиати са отнети 161 свидетелства.

Някои са хващани да карат пияни по два и по три пъти. Затова новите хрумвания за санкции целят повече надзор над систематичните извършители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР