Нови санкции срещу Русия предприе светът.ЕС добави още руски олигарси

...
Нови санкции срещу Русия предприе светът.ЕС добави още руски олигарси
Коментари Харесай

Светът постанови нови санкции на Русия

Нови наказания против Русия предприе светът.

Европейски Съюз добави още съветски олигарси и публични лица в черния си лист със глобени лица, да затегне контрола върху преводите на криптовалутата и да се насочи към морския бранш поради войната в Украйна, оповестиха дипломати, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС. 27-те страни членки също по този начин даде зелена светлина за изключването на три беларуски банки от световната система за разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за съветската инвазия, заяви в Twitter френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Междувременно във вторник вечерта Вашингтон разгласи, че стопира вноса на съветски горива. Извън тази възбрана, обаче, остава уранът. Подобна мярка вкарва и Англия, а Москва отговори в същия звук. Съединените щати стопираха изцяло вноса на съветски нефт, газ и даже въглища. Джо Байдън изясни на американците, че бензина ще стане по-скъп, само че това са жертви, които се постанова да бъдат направени.

„ Налагаме тези забрани като сме наясно, че доста от нашите европейски съдружници може да не са в положение да се включат. Съединените щати добиват доста повече личен нефт, в сравнение с всички европейски страни взето дружно. Така че можем да си позволим тази стъпка, а други не могат ”, съобщи американският президент Джо Байдън.

Решението беше взето след дни на разискване и възходящ напън от конгресмените и в двете партии. Мнозинството от тях считат, че Путин не би трябвало да се възползва от търговията със Съединените щати. „ Няма да финансираме войната на Путин! ”, безапелационен беше Байдън.

Англия също разгласи, че ще спре вноса на съветски нефт до края на годината. Лондон постанова и нови наказания против Москва, като възбрана за експорт на артикули за авиационния и галактическия бранш. Британските управляващи ще могат към този момент да задържат съветски самолети, които прелитат или кацат им на територията на Обединеното кралство. А английският парламент посрещна с бурни аплодисменти видеообръщение на украинския президент Володимир Зеленски.

Той изрече благодарностите си към премиера Борис Джонсън за дейностите му към рецесията в Украйна. Зеленски прикани Запада за повече наказания против Русия поради навлизането на нейни войски на територията на неговата страна.

„ Да бъдеш или да не бъдеш, - знаете добре този шекспиров въпрос. Преди 13 дни този въпрос можеше да бъде заложен за Украйна. Но в този момент – към този момент не. Очевидно е „ да бъдеш “. Очевидно да бъде свободна. И къде в случай че не тук да напомня тези думи… Няма да се откажем и няма да загубим ”, уточни украинският президент Володимир Зеленски.

На фона на наложените наказания, Владимир Путин забрани износа на избрани артикули и първични материали. Очаква се до на следващия ден Москва да разгласи кои ще са те. Още емблематични за Съединените щати оповестиха, че стопират работа в Русия. Поредните, които се причислиха към протеста на съветския пазар са „ Кока Кола ”, „ Пепси ” и „ Макдоналдс ”. Рейтинговата организация „ Фич ” още веднъж намали рейтинга на съветския дълг. Това, съгласно организацията, значи, че рискът от държавен банкрут е неминуем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР