Нови руски удари в Киевска и Одеска области и в

...
Нови руски удари в Киевска и Одеска области и в
Коментари Харесай

Нови руски удари в Киевска, Одеска и Запорожка област, Г-7 свиква среща

Нови съветски удари в Киевска и Одеска области и в Запорожие.
Най-малко един човек е умрял откакто рано сутринта 12 ракети са блъснали град Запорожие, оповестяват локалните управляващи. Така жертвите на масирания съветски обстрел през миналите 48 часа към този момент са 19, ранените - над 100.

Поразени публични здания. Атакувана е топлоелектрическа централа в региона на град Виница. Сирените за въздушна паника са се присъединили и в Киев - властта приканва хората да не излизат от укритията. Въпреки съветските офанзиви продължава работата по възобновяване на електропреносната система.

За детонации се оповестява и в Киевска и Одеска области.

Светът остро осъди съветските ракетни офанзиви в Украйна - Съединени американски щати ги дефинираха като " брутални " и дадоха обещание още военна помощ за Киев. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е " надълбоко шокиран " от случилото се, пише . 

В отговор почитан съветски посланик разяснява:

" Пряк спор с НАТО и Съединени американски щати не е в ползите на Москва. Предупреждаваме и се надяваме, че Вашингтон и другите западни столици осъзнавате заплахата от " неконтролируема ескалация ", сподели заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Според анализатори спорът навлиза в сериозна фаза.

" Този спор е доста рисков, тъй като нито една от двете страни не може да си разреши да загуби. Това значи, че риск от ескалация съществува постоянно. И несъмнено минимум на доктрина и при избрани условия тази ескалация може да стигне до нуклеарна война ", съобщи Андрей Кортунов, политически анализатор.

За през днешния ден е планувана онлайн среща на водачите на страните от Г-7, на която още веднъж ще бъде декларирана цялостна поддръжка за Украйна след вчерашните съветски офанзиви. Очаква се президентът Владимир Путин да се срещне с генералния шеф на Международната организация за атомна сила - Рафаел Гроси. В среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски благодари на службите в Украйна и за поддръжката на интернационалната общественост.

" Възстановителните работи в цялата страна не престават. Ще възстановим всичко разрушено при офанзивата на съветските терористи. Това е въпрос на време. Дал съм инструкции на всички служби възобновяване да върви допустимо най-бързо. Украйна не може да бъде сплашена. Ние даже ставаме по-единни. Украйна не може да бъде спряна. Сега сме още по-убедени, че терористите би трябвало да бъдат обезвредени ", разгласи украинският президент Володимир Зеленски.

Един от 15-те най-богати руснаци Юрий Милнер разгласи в Туитър, че се отхвърля от съветското си поданство. Той разясни, че не живее в Русия от 2014 година - след анексирането на Крим, само че към този момент не има съветски паспорт. Това е третият съветски милиардер, който се отхвърля от съветско поданство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР