Нови руски удари срещу Киев. За първи път от седмици

...
Нови руски удари срещу Киев. За първи път от седмици
Коментари Харесай

След нови удари срещу Киев: Спасиха дете от разрушенията

Нови съветски удари против Киев. За първи път от седмици насам съветската войска нападна украинската столица. Един човек почина и петима са ранени след ракетното нахлуване, при което беше изумен жилищен блок. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изиска от международните водачи от Г-7 спомагателни наказания против Москва.

7-годишно момиче беше избавено отдолу под руините на 9-ия етаж на киевски жилищен блок, изумен от съветските удари. Мишена на офанзивата стана историческия квартал Шевченковский, прочут с университети, кафенетата и галериите в него. Четири детонации се чуха в централен Киев и две други в южните покрайнини.

Според кмета на Киев съветският удар цели да сплаши украинците преди срещата на върха на Северноатлантическия алианс в Мадрид.

" Те нападат преди срещата на НАТО. Това може би е алегорично, тъй като последната офанзива беше, когато генералният секретар на Организация на обединените нации посети Киев ", съобщи Виталий Кличко, кмет на Киев.

Животът в украинската столица се беше върнал към естественото, откакто яростна опозиция отблъсна напредването на съветските сили. В Киев не е имало огромни удари от 5 юни насам.

Успоредно със столицата съветската войска обстрелва и три военно-тренировъчни центъра в северна и западна Украйна. Единият от центровете е покрай границата с Полша.

" Руските въоръжени сили не престават ударите против военни обекти на територията на Украйна ", разяснява Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Две съветски ракети нападнаха централния град Черкаси, изумен е стратегически мост. Ракетни удари имаше и против Харков.

След като през вчерашния ден Северодонецк падна в съветски ръце, украинците от покрайнините на града започнаха да се изтеглят. Сред тях са и поданици на Лисичанск, който в този момент е обект на съветските офанзиви. Градът е новата сцена на боевете за Донбас.

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу инспектира военни елементи, които вземат участие във войната в Украйна.
Не се оповестява къде тъкмо е била инспекцията и дали Шойгу е посетил самата Украйна или единствено военнослужещите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР