Нови руски атаки по Киев. Дрон Шахед“, иранско производство се

...
Нови руски атаки по Киев. Дрон Шахед“, иранско производство се
Коментари Харесай

Русия предприе нова атака с ирански дронове срещу Киев

Нови съветски офанзиви по Киев. Дрон „ Шахед “, иранско произвеждане се е разрушил в жилищна постройка в украинската столица. Двама души са ранени, един от които е настанен в болница.

Украинските управляващи настояват, че са свалили 24 от 28-те ирански дронове, изстреляни през нощта.

Френският президент Макрон увери, че Западът не може да „ остави Русия да завоюва войната “.

От своя страна украинският президент Зеленски прикани сънародниците си да не губят своята резистентност, като акцентира, че не знае дали войната ще завърши през 2024 година

Тази година болшинството украинци ще честват по изключение Рождество Христово на 25 декември, а не на 7 януари, датата от Юлианския календар, на която честват множеството православни християни.

През лятото украинският президент подписа декрет за публично пренасяне на празниците в сходство с Григорианския календар. Направен е избор за „ отвод от съветското завещание “.

Междувременно организация Укринформ заяви, че министърът на защитата Рустем Умеров е разговарял по телефона с американския си сътрудник Лойд Остин, като двамата са разискали отбранителното съдействие и потребностите на Украйна в границите на контактната група по защитата.

Пентагонът разгласи, че на 30 декември средствата му за военна помощ за Украйна ще се изчерпят, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не утвърди настояването за в допълнение финансиране на националната сигурност, импортирано от президента Джо Байдън.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР