Нови разкрития за фиктивно лечение срещу кашкавал в санаториума в

...
Нови разкрития за фиктивно лечение срещу кашкавал в санаториума в
Коментари Харесай

Роднини на работещи в санаториума в Баня - записвани за фиктивно лечение

Нови разкрития за фиктивно лекуване против кашкавал в санаториума в град Баня. Пред камерата ни застанаха още чиновници, които са били принуждавани да бъдат записвани за фиктивно лекуване. По думите им е имало и случаи, в които са вписвани даже родственици на хора от личния състав.



Жени, поискали да останат анонимни, са служителки в санаториума. Работят там повече от 10 години. Разказват, че и те като сътрудниците си са записвани неведнъж като фиктивни пациенти на лечебното заведение. Въпреки че след репортажите на NOVA директорката на болничното заведение беше заменена, служителките към момента се опасяват да застанат пред камера с лицата си.

Много пъти съм била фиктивно по Национален осигурителен институт и по клинична пътека. Поне шест - седем пъти, споделя една от служителките. Аз доста пъти съм лежала фиктивно. Предполагам, че от 2018 година, 2019 година е схемата, дори преди пандемията. Пациенти в санаториума постоянно е имало и нямам визия за какво са ни принуждавали да вършим това нещо. Не са ми разрешавали да върша процедури. „ Айде, след това ще ти пуснем нулев картон, с цел да си използваш процедурите, само че в никакъв случай не е ставало, сподели другата служителка.

По думите им с организацията се занимавала основната сестра на болничното заведение. Тя се явяваше със описи. Накрая трябваше да вървим да се подписваме, другояче щяхме да бъдем уволнени. Пишат ни най-скъпите процедури. Само ни карат по Национален осигурителен институт да се подпишем на картоните. Тангентор, масаж - допускам това са най-скъпите процедури, с цел да могат да източват повече пари, изясняват служителките.

При отвод следвали закани, описват още те: „ По насила, със закани, че ще ни уволнят дисциплинарно. Лично аз съм заплашвана доста пъти. Ако не искаш, си тръгвай. Работили сме под страх”.

В доста от случаите чиновниците разбирали, че са записани като фиктивни пациенти най-после на престоя. Всичко става толкоз бързо. Подготвени са всички документи по схемата. На мен не ми е било нужно да давам никакви документи, изясни служителка. Аз съм имала случай, отивам при персоналния доктор и той ми споделя, че съм се лекувала, добави другата жена.

Срещу фиктивния престой и на тези служителки се давал кашкавал. В началото искахме менюто да е по-разнообразно, тя ни сподели - не. Кашкавал - другояче изхвърчаме от работа, описват те.

Имало е и случаи, в които с изключение на чиновници, като фиктивни пациенти са вписвани и техни родственици.

Имало е и фиктивни пациенти от тях, които не са употребили процедурите. Само са записани фиктивно. Карали са ме да протоколирам мои близки един или два пъти по клинични пътеки, посочи служителка.

Според нас е имало човек на доста по-високо равнище, който прави тези неща. 100% сме сигурни, че има доста забъркани хора, добави работеща в санаториума.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР