Нови разкрития за българите, извършили най-мащабната схема за източване на

...
Нови разкрития за българите, извършили най-мащабната схема за източване на
Коментари Харесай

По следите на милионите: Тарторът на бандата, източила милиони – с бизнес в центъра на Пловдив

Нови разкрития за българите, направили най-мащабната скица за източване на помощи във Англия. Тарторът на групата, употребила обществената система на Острова „ като банкомат “, има бизнес в България. Той е измежду притежателите на едно от най-известните заведения в центъра на Пловдив.

На вратата за контакт е обещано името на Гюнеш Али. Според шефа на заведението, то се ръководи от братовчед на Али. Оказва се, че в Пловдив живее и различен от обвинените за източването на обществената система на Англия.

Снимка: bTV

Гюнеш Али е на 34 години. Във Англия живее от дълго време, а българският му адрес е в Пловдив. Справка в Търговския указател демонстрира, че взе участие в ръководството на компания, записана през 2022 година. Съдружник е с още двама души. Али е с максимален капитал. Седалището на компанията е в центъра на Пловдив. Тук е и офисът на сдружението.

Обвиняемите възнамерявали огромната машинация в продължение на години

Заведението, което се намира в същата постройка в центъра на Пловдив, се ръководи от компанията, в която присъединяване има и Гюнеш Али. Свързваме се с един от съдружниците му.

Снимка: bTV

Той ни споделя по какъв начин е основано сдружението. Орхан Джагдънлъоглу, съдружникът на Гюнеш, твърди, че не го е виждал от години и въпреки по документи да е част от компанията, действително не я управлява.

Управителят на заведението  споделя, че в никакъв случай не е виждал Гюнеш Али.

Снимка: bTV

„ Управлява братовчед му. От година съм тук и не съм го виждал “, сподели Атанас Плачков, шеф на заведението.

Адресът в Пловдив, който Гюнеш Али е давал за контакт с него, е в тази къща в Пловдив, а съседи споделят, че до скоро там са живели майка му и брат му. Днес тя е необитаема.

Снимка: bTV

Хората в близост описват и самият Гюнеш Али идвал тук, само че оставал в друга кооперация. Днес част от фамилията му е в Англия. В схемата на острова Али, става известно, не е единственият с адрес в Пловдив.

Снимка: bTV

Българският адрес на 52-годишната Цветка Тодорова е в блок в Пловдив покрай кв. „ Столипиново “.

Ударът на петимата беше избран като най-мащабната сходна скица в Англия и Уелс

Петимата българи са упрекнати в източването на 54 милиона паунда. Според прокуратурата на Острова сред 2016 година и 2021 година са подали над 6000 подправени заявки за помощи. При обиските проверяващите са разкрили пакети с пари в брой, а в телефоните им са открити видеа, показващи фрагменти от първокласния им метод на живот.

 Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ) Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ)  Бандата, измамила обществените на Острова, е употребила данни на сливенчани Бандата, измамила обществените на Острова, е употребила данни на сливенчани  Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ) Българи източиха над 50 млн. паунда от обществени помощи във Англия (СНИМКИ)  Бандата, измамила обществените на Острова, е употребила данни на сливенчани Бандата, измамила обществените на Острова, е употребила данни на сливенчани
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР