Нови разкрития по скандала с евтините апартаменти за властимащи и

...
Нови разкрития по скандала с евтините апартаменти за властимащи и
Коментари Харесай

Нови разкрития по скандала с евтините апартаменти за властимащи

Нови разкрития по абсурда с евтините жилища за властимащи и първа реакция на премиера по тематиката. Бойко Борисов съобщи от Брюксел, че ще изчака малко време, до момента в който по проблема се произнесат прокуратурата и антикорупционната комисия.

Междувременно, инспекция в имотния указател разкри още хора от властта, съседи в блока на Цветан Цветанов.

Зам.-министърът на спорта Ваня Колева ще живее в постройката „ Летера”, за която описваме през последните дни, под Цветан Цветанов, който ще живее на последния етаж.
Апартаментите на властта: И зам.-министър на спорта с ново жилище в блока на Цветанов Цветанов е кум на Ваня Колева
Апартаментът на Ваня Колева се намира няколко етажа по надолу – на втория етаж. Той е малко над 230 квадрата и цената на това жилище е под пазарните за този регион. Тя е четвъртият човек, който си е купил жилище от тази компания, с изключение на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

Апартаментът на заместник-министър Ваня Колева в постройката на годината за 2017 година на улица " Латинка " е платен година по-рано с банков заем. Цветан Цветанов, с изключение на предстоящ комшия на Ваня Колева, е и нейн кум.

Апартаментът на кумицата се оказва по-скъп от този на кума й.

За 230 квадрата плюс 25 квадрата гараж тя заплаща 665 000 лв., демонстрира информация от Агенцията по вписванията. Така квадрат излиза 1300 евро.

" Аз в действителност не знам каква е пазарната цена. Апартаментът беше закупен в интервал, когато нямаше акт 16 и не беше подготвена постройката. За мен цената, която беше предоставена, беше цената, която употребяват всички и аз не съм имала предварителни диалози по оповестената цена ", съобщи Ваня Колева.

Цветанов добави, че нейният брачен партньор е осми на международното по колоездене преди 20 – 30 години.

„ Имат прекрасен, сериозен бизнес от 30 години и повече. Защо да не може да си разреши да си купи апартамент”, сподели Цветанов.

" Свободна Eвропа ", които първи сигнализираха за евтините жилища на властта, вършат паралел сред законова смяна, гласувана от предходното Народно заседание, и опцията „ Артекс” да завършат друга своя знакова постройка – билдингът " Златен Век ", в столичния квартал „ Лозенец”.

Поправката е по предложение на ГЕРБ и утвърдена главно с техните гласове. Справка на гласуването демонстрира, че текстът е подсилен и от самият Цветан Цветанов.

Новите текстове споделят, че срокът на разрешителното за градеж към този момент важи не от издаването му, а от започването на строителството. По документи строителството на постройката е почнало през 2010 година.

Сградата получава първото си 5-годишно позволение за градеж през 2007 година и има още едно удължение с още 5 години през 2012 година. Така тя би трябвало да е приключена до ноември 2017 година

Поправката дава пролонгация до 2020 година, само че не и съгласно юрист Никола Вапцаров. Той е и част от инициативния комитет " Лозенец ", който е против билдинга. Той е безапелационен, че строителството отново е отвън закона, защото поправката важи единствено за нови проблеми.

„ Аз не мога да кажа дали има връзка или не, това би трябвало да каже прокуратурата и да проверява. Самият факт е, че ние сме писали до господин Цветанов, той даде обещание, че ще направи инспекция, само че до такава степен стигнаха нещата. Писали сме до госпожа Цецка Цачева писмо, до госпожа Караянчева писмо”, изясни адв. Никола Вапцаров.

По думите му, съгласно настоящия организационен проект максимумът за височина на постройките в региона е 8 етажа, а новата постройка ще е над 30.

На третия ден от абсурда компания „ Артекс” разгласява формалната си позиция в своя интернет уебсайт:

" Ние нямаме нужда от политически подтик, с цел да вършим бизнес… За страдание, българските политици – някогашни, сегашни и бъдещи – възнамеряват живота ни в рамките единствено на своя мандат.
„ Артекс Инженеринг ”: Нямаме потребност от политически подтик, с цел да вършим бизнес Попаднахме в непознат медиен сюжет, се споделя в позиция на компанията, оповестена на уеб страницата на компанията
И това е огромна разлика сред всеки виновен бизнес и политическата класа ", пишат от компанията. И означават, че са подготвени да дават на контролните органи всички документи, съврзани със покупко-продажбите на своите клиенти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР