Нови разкрития по скандала между Пирогов и служебния здравен министър.

...
Нови разкрития по скандала между Пирогов и служебния здравен министър.
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров обвини "Пирогов", че е фалшифицирала документи

Нови разкрития по абсурда сред Пирогов и служебния здравен министър. Стойчо Кацаров упрекна незабавната болница, че е фалшифицирала документи.

Той призна обаче, че е подписвал заявления, съгласно него, за проучвания, а съгласно специалисти - за хоспитализация.

Здравният министър и през днешния ден отхвърли, че е приет в болница в " Пирогов " в края на януари, след лекуване на COVID-19.

" Бях на надзорен обзор, направиха ми фотография на скенера и ми взеха кръв за проучване ", съобщи той.

Кацаров сподели документи с подправен автограф, само че призна, че е подписвал заявления за осведомено единодушие.

" Подписал съм две заявления – едната е, че съм осведомен с рисковете от COVID-19, другата е обвързвана с това, че в случай че бъда лекуван в болничното заведение, амбулаторно, аз си нося рисковете – това са документи за осведомено единодушие, това са двата документа, които съм подписал ".

Кацаров съобщи, че такива документи се подписват при проучвания.

" Не съм лежал в болница и документът за информрано единодушие не е документ за хоспитализация. Документът за хоспитализация е Институт по зоология, което е напълно фалшифицирано ", добави той.

Експертите обаче настояват друго.

" Тези заявления се подписват от пациента преди неговата хоспитализация или с други думи - един пациент, на който му следва планова хоспитализация, не може да бъде признат без да е подписал тези заявления, те показват единодушието на пациента да бъде признат и лекуван в болница ", съобщи Мария Шаркова.

бТВ разполага с редица документи, в които попада подписът на Стойчо Кацаров. Сред тях - заявления за банкет в болница, единодушие за лекуване и за възложен документ за идентичност, който се употребява при встъпване и при овакантяване на лечебното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР