Нови проучване разкрива, че температурите в Гренландия са най-топлите от

...
Нови проучване разкрива, че температурите в Гренландия са най-топлите от
Коментари Харесай

На Гренландия не е било по-топло от 1000 г. насам


Нови изследване разкрива, че температурите в Гренландия са най-топлите от 1000 години насам. Данни акцентират възходящото влияние на провокираното от индивида изменение на климата върху природата, написа „ Ал Джазира “.

Учените се пробват да сглобят историята на Гренландия, като вършат сондажи на ледени ядра (б.р. проби, взети от ледените покривки и ледниците), с цел да проучват по какъв начин климатичната рецесия е повлияла на островната страна през годините. Колкото по-дълбоко сондират, толкоз по-назад във времето се връщат, което им разрешава да отделят кои температурни съмнения са естествени и кои са породени от индивида.

В изследването,, се показва, че от 1995 година насам температурите са се повишили с 1,5 градуса по Целзий над междинната стойност за XX век.

" Продължаваме да следим повишение на температурите в интервала от 90-те години на предишния век до 2011 година Сега имаме явен автограф на световно стопляне ", споделя водещият създател на проучването Мария Хоерхолд.

Докато нестихващото ползване на изкопаеми горива замърсява атмосферата с въглероден диоксид и способства за климатичните промени, учените предизвестяват, че държавните управления към момента не са създали нужните промени, с цел да предотвратят най-тежките последствия от световното стопляне.

„ Сбогом “, ледници…

В началото на януари ви разказахме за, оповестено в научното списание Science, съгласно което половината от ледниците на планетата ще се разтопят до 2100 година даже в случай че човечеството се придържа към задачите, заложени в Парижкото съглашение за климата. Като най-малко половината от тези загуби ще се случат в идващите 30 години.

Разтопяването на ледниците ще способства доста за повишение на морското ниво, ще заплаши водоснабдяването на 2 милиарда души и ще усили риска от наводнения.

Най-горещите седем години

Според данни от службата за мониторинг на климата на Европейския съюз са били най-горещите в историята на Земята, като 2021 година се подрежда на пето място в класацията.

На този декор УНИЦЕФ разгласи, че до 2050 година рисковите горещини ще обиден съвсем всяко дете на планетата, като повода за това е точно изменението на климата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР