Нови противоепидемични мерки са въведени на територията на област Кюстендил,

...
Нови противоепидемични мерки са въведени на територията на област Кюстендил,
Коментари Харесай

Нови противоепидемични мерки са въведени в Кюстендил

Нови противоепидемични ограничения са въведени на територията на област Кюстендил , със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Златко Величков. Това оповестява на уеб страницата си РЗИ. Временните ограничения са в действие до 26 януари.

В заповедта е записано, че от 12 януари се преустановяват провеждането на планов банкет и планова оперативна активност във всички лечебни заведения на територията на региона. Забраняват се и свижданията в лечебните заведения . Заповедта планува и усилване на контрола на територията на региона във връзка с спазването на противоепидемичните ограничения.

По данни на Областния действен щаб през вчерашния ден в област Кюстендил са осъществени 539 имунизации /предимно бустерни дози/. Хората със приключен имунизационен цикъл на територията на региона са 33 563, а направените бустерни дози - 8761.

Четиринадесет дневната заболеваемост в Кюстендилска област към този момент е 806,9 на 100 хиляди души население. От деветте общини в региона само община Бобов дол е още в алената зона, до момента в който всички останали влязоха в мрачно алената Коронавирус - зона.

За миналото денонощие новите позитивни проби в Кюстендилска област са общо 93. В трите лечебни заведения в региона след затруднения се лекуват 104 души. Двама души са умряли през миналото денонощие - жена на 66 година от община Рила и мъж на 62 година от община Невестино. И двамата са имали съпътстващи болести, допълниха от щаба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР