Нови протести ще обхванат Пазарджишко и в следващите почивни дни.

...
Нови протести ще обхванат Пазарджишко и в следващите почивни дни.
Коментари Харесай

Протести обхващат региона в почивните дни

Нови митинги ще обзет Пазарджишко и в идващите почивни дни. Недоволството този път няма да е единствено в регионалния град, за повторно прояви на неодобрение приготвят хора от Велинград, Панагюрище, където провеждането е в съгласие с институциите. Загатнато бе предпочитание за образуване на протест и в Септември, оттова обаче към този момент информацията е неразбираема и спорна.

Участниците в Пазарджик ще се съберат още веднъж на битака в неделя сред 9,00 и 10,00 часа. Към тях ще се причислят съидейници от Пловдив и Стара Загора. Около 11,00 часа те ще тръгнат дружно към столицата, с цел да се влеят в националните прояви. Очаква се те да блокират София в региона на Народното събрание.

Последните две седмици минаха под знака на опити от представители на разнообразни политически партии да яхнат митинга. От мненията на пазарджиклии излиза наяве, че най-дръзките даже са се пробвали да „ субсидират “ митинга. Стигна се до основаване на групи-близнаци във Facebook, чиято цел пък е да саботират и опорочат същинските цели.

Формулирани в резюме, те припокриват настояванията на предходни митинги против високите цени на горивата. В тях няма нищо политическо, недоволните от Пазарджишко упорстват за по-добри хонорари за труда си, търпими цени – освен на горивата, само че и на главните артикули и услуги, естествени налози, почтени надбавки за децата и така нататък Подчертават, че единствената им законна група е Национален всеобщ митинг.

За разлика от други градове, тук през цялото време на митингите нито един път не се е стигнало до спречквания или даже разногласия с полицията. Участници описват, че даже в първата демонстрация, проведена непринудено и без съобщение и позволение, са усетили поддръжката на униформените и блян всичко да мине без проблеми, само че не и опит да се прекрати събитието или да му се попречи. До момента всички последващи манифестации също са минали при стройна организация и без напрежение.

Протест против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот провеждат и в Панагюрище. Недоволните от средногорския град ще излязат в 10,00 часа в събота пред постройката на общинската администрация, откъдето ще тръгнат на шествие до паметника на Райна Княгиня. За неделя е оповестено продължение. Сборният пункт е до чешмата при Държавно земеделско стопанство.

Проявата ще бъде с благотворителен детайл. Подготвени са стикери с логото на митинга. Те се продават в локалната конструкция на БЧК против 2 лв. за брой. Събраните пари ще бъдат дадени в помощ на нуждаещи се.

Същевременно локални автомобилисти и рокери се приготвят и за присъединяване в националния митинг, който ще се състои в неделя от 18,30 часа в столицата. В него ще се влеят хора от всички градове на страната, като част от тях ще са от Пазарджик и Панагюрище.

Протест ще има и във Велинград. Инициаторите оповестиха, че през вчерашния ден е импортирано съобщение в общината в курорта и в Районното полицейско ръководство. Очаква се утвърждение. Проявата е планувана за 18 ноември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР