Нови протести са планирани за днес във Франция срещу спорната

...
Нови протести са планирани за днес във Франция срещу спорната
Коментари Харесай

Нови протести са планирани за днес във Франция срещу пенсионната реформа

Нови митинги са планувани за през днешния ден във Франция против противоречивата пенсионна промяна, откакто лявата партия " Непокорна Франция " и разнообразни юношески организации оповестиха, че привикват манифестации, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Тъй като заради застаряването на популацията сегашната пенсионна система не може да бъде финансирана в дълготрайно бъдеще, френското държавно управление желае последователно да увеличи възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

Освен това се планува да бъде повишен нужният за пенсия трудов стаж, който ще нараства още по-бързо от възрастта за пенсиониране, както и да бъдат анулирани някои привилегии при пенсиониране за избрани категории труд. Същевременно минималната пенсия ще бъде увеличена на към 1200 евро.

Сега възрастта за пенсиониране е 62 години. Но постоянно хората се пенсионират след тази възраст, тъй като не са правили задоволително вноски в системата за пенсионно обезпечаване.

В четвъртък над 1,1 милиона души в цялата страна се включиха в огромни протестни дейности и всеобщи митинги против желанията на държавното управление за пенсионна промяна. Съобщено бе, че единствено в Париж по улиците са излезли 80 000 души.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР