Нови промишлени свинеферми могат да се откриват на поне 10

...
Нови промишлени свинеферми могат да се откриват на поне 10
Коментари Харесай

Промишлените свинеферми ще трябва да са на поне 10 км разстояние една от друга

Нови промишлени свинеферми могат да се откриват на най-малко 10 км разстояние от към този момент съществуващи. Това е една от измененията в наредбата от 2006 година за ветеринарномедицинските условия към животновъдните обекти.

Промените, свързани с разпространяването на африканска чума по свинете и птичи грип, са оповестени за публично разискване на държавния уебсайт за съвещания. Първият коментар под плана предизвестява, че сходно ограничаване укрепва монопола на към този момент съществуващите производители и е нарушаване на правото на благосъстоятелност.

Сега в страната работят 65 индустриални свинекомплекса, осем от които са наранени от вируса, против който няма ваксина. Заради това, че производството е мощно съсредоточено в северната част на страната (виж картата) в огромни многохилядни обекти, се стигна до унищожаването 20% от бизнеса посредством умъртвавянето на над 130 хиляди животни. Според разпоредбите при открита болест в индустриален комплекс се афишира 20-километрова санитарна зона към него, в границите на която се умъртвяват и животните в дворовете на хората, отглеждани за персонални потребности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР