Нови програми за субсидирана заетост и обучение за над 10

...
Нови програми за субсидирана заетост и обучение за над 10
Коментари Харесай

Кипър обяви нови програми за насърчаване на заетостта

Нови стратегии за субсидирана претовареност и образование за над 10 млн. евро разгласи държавното управление на Кипър. Само за един месец – през септември по отношение на август, записаните безработни в страната са намалели с една трета, оповестява списваният в южната ни съседка в. " Български вести ".

С новите проекти държавното управление ще поддържа бизнеса и работещите, откакто в края на октомври стопира специфичните стратегии за финансова помощ за тях, прилагани по време на пандемията.

Мерките са ориентирани главно към наемане и образование на млади безработни и хора с увреждания. Най-голямата сума от 4 млн. евро е предопределена за тласъци за претовареност на целевите групи.

Вече три месеца поред безработицата в Кипър спада доста. През септември в бюрата по труда са регистрирани малко над 11 000 души, което демонстрира понижение от 30% спрямо август. На годишна база – септември тази година по отношение на септември предходната, спадът е над 63%, заяви Статистическата работа.

Заради дефицита на работна ръка, който Кипър изпитва, министърът на труда позволи в 7 стопански бранша да могат да бъдат наемани търсещи леговище жители на трети страни. От октомври към 3500 бежанци и мигранти могат да намерят работа в селското стопанство, в кланици, нощна промяна в хлебопроизводството и млечната индустрия, хамали и други нискоквалифицирани действия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР