Нови проблеми в педиатрията в София след случая на починалото

...
Нови проблеми в педиатрията в София след случая на починалото
Коментари Харесай

Жената, станала свидетел на трагедията с починалото 3-годишно дете, разкри ужасни подробности

 Нови проблеми в педиатрията в София след случая на умрялото 3-годишно момче и решението за премахване на шефове и доктор в три лечебни заведения.

Двама анестезиолози напущат, а това слага в сериозен риск работата в лечебното заведение. С Нова телевизия се свърза майка, чието дете е настанено в интензивното поделение на детската болница.

От 8-ми ноември светът й се върти към битката за живота на бебето й. С 40 градуса температура и гърчове момиченцето е настанено в интензивното поделение на педиатрията в София. Така майката споделя, че е станала очевидец на случилото се с умрялото 3-годишно момче.

" В интензивното има транспарантни стъкла. Сложиха го на масата, пробваха се да го реанимират. Главната сестра също извънредно доста помагаше, имаше лекар анестезиолог, който не беше пристигнал по този случай в болничното заведение, само че и той помагаше. И неговата жена помагаше. Докторите направиха, каквото е допустимо ", описа майката Гергана Севелиева.

След публичния отзив по случая двама анестезиолози от болничното заведение подали молби за овакантяване, потвърдиха за малкия екран от педиатрията. Единият от тях бил този, който интубирал умрялото 3-годишно момче. Заради това, споделя Гергана Севелиева, било отсрочено проучване на детето й.

" Трябва да й бъде изработен ядрено-магнитен резонанс, който не можеше да бъде извършен, тъй като докторите са напуснали ", разясни майката.

Дежурствата на краткотрайно отстранената лекар Елена Георгиева пък били разпределени сред други лекари.

" Аз не бих желала да ме лекува лекар, който след 20-часова промяна, с треперещи ръце идва към детето ми и се обръща с думите " какво ви е положението? " Добрите условия за работа ще рефлектират върху качеството и надлежно върху по-бързото излекуване на нашите деца ", безапелационна е Гергана.

От болничното заведение отхвърлиха коментар. Според аутопсията повода за гибелта на детето е двустранна хеморагична пневмония. А някои инфекции не могат да бъдат лекувани.

" Ако като народ сме на мнение, че тук работят убийци или некомпетентни хора, то тогава има нещо сбъркано в системата ", счита Севелиева.

Заради проблемите в системата напролет имаше митинги в педиатрията. Правителството даде обещание да отпусне милион и 700 хиляди лв.. А за Гергана Севелиева остава насладата, че детето й се усъвършенства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР