Нови проблеми с Граф Игнатиев - надигнали са се част

...
Нови проблеми с Граф Игнатиев - надигнали са се част
Коментари Харесай

Нови проблеми с ремонтираната улица Граф Игнатиев в София

Нови проблеми с " Граф Игнатиев " - надигнали са се част от плочите по трамвайното трасе. Кметът на София заяви, че постанова санкция от близо 280 хиляди лв. на компанията реализатор.

Така изглеждала пътната настилка на две места по трамвайното трасе на ремонтираната улица " Граф Игнатиев ". Дефектът бил открит и от екипи на общината, които обходили трасето през почивните дни.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Обяснението на специалистите, като причина е температурно уголемение в зоната на линейните отводнители, които са инсталирани непосредствено до релсите. Аз считам, че времето за пояснение и оправдания е завършило от дълго време. Обектът е признат в края на предходната година.

От компанията реализатор споделиха,че причина за нарушаванията в настилката бил минус в капиталовия план на общинското дружество " София план ".

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Смятам, че това е прикрит проблем с качеството и натрапвам оптималната за този стадий глоба, която е в размер на близо 280 хиляди лв.. Заедно с наложените към този момент наказания към изпълнителя глобата доближава към 440 хиляди лв. все още.
От компанията реализатор споделиха, че не одобряват наложената от Фандъкова глоба и ще защитят правата си по всички законни способи.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Ако имаме още проблеми, ще продължа да натрапвам наказания в това отношение съм поела ангажимент, че няма да заплащам за тези проблеми, макар че компаниите са длъжни да си ги отстраняват за своя сметка.
Проблемните сектори бяха ремонтирани. Междувременно от Министерството на районното развиване и благоустройството оповестиха, че са наложили финансови корекции за 1 милион и 600 хиляди лв. на Столичната община поради нарушавания при избор на реализатори на инфраструктурни планове.

" Джи Пи Груп " АД не приема оповестената по-рано през днешния ден от кмета на столицата госпожа Йорданка Фандъкова финансова глоба за некачествено осъществяване на секторите и ще отбрани правата си по всички законови способи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР