Нови правила за топломери и водомери. Всички те трябва задължително

...
Нови правила за топломери и водомери. Всички те трябва задължително
Коментари Харесай

Дистанционно отчитане: Смяната на водомери и топломери – за сметка на домакинствата


Нови правила за топломери и водомери. Всички те би трябвало наложително да могат да бъдат регистрирани отдалечено от 1 януари 2027 година. Подмяната на уредите е за сметка на семействата.

„ Решихме на 100% да минем на радиоотчитане и да не се влиза към този момент в нашите жилища и всеки божи месец ние да имаме прецизен доклад и на топлата вода, и на студената вода и на топлоразпределението ни по жилища “, изясни инж. Оник Пилибосян, домоуправител.

Снимка: Редакторски екип


В новите топломери има чип, който разрешава данните да се регистрират от разстояние. Всеки клиент със остарял топломер, би трябвало да заплати за промяната му с нов. Тъй като ще има семейства, за които промяната на топломерите ще е финансов проблем, омбудсманът прикани страната да оказва помощ.

„ Смятам, че семействата би трябвало да бъдат подкрепени. За хората, които получават обществени помощи, този разход би трябвало да бъде напълно стихотворец. За останалите семейства, в случай че няма опция да бъде поето напълно, най-малко % от общата стойност да бъде поета от страната. Наистина тежестта е доста сериозна, а хората нямат вид, с изключение на да подменят тези уреди “, изясни Диана Ковачева.

Снимка: Редакторски екип


Освен топломерите, наложително се сменя и водомерът за топлата вода, който също би трябвало да е с радиотчитане. Колко би коствала промяната - четете на .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР