Нови правила за такситата предвиждат да отпадне такса престой. Според

...
Нови правила за такситата предвиждат да отпадне такса престой. Според
Коментари Харесай

Отпада такса престой на такситата?

Нови правила за такситата плануват да отпадне такса " престой ". Според европейска инструкция, която записва измерването на времето при такситата, може да се регистрират километри или време за придвижване. Няма такса " престой ", разяснява пред Нова тв зам.-директорът на " Автомобилна администрация " Дамян Войновски.

" Предлагаме у нас да се вкара такса за време на придвижване. Това е нашето предложение. Това ще бъде записано в апарата на таксито. Промяната се надяваме да стане факт през закона за автомобилните транспорти ", разяснява той. 

Предвижда се и генераторът на сигнал за километрите да минава през предпазена връзка. На скоростната кутия се поставя сензор, който регистрира километрите. Просто да минава през предпазена връзка, с цел да няма по какъв начин да се манипулира пробегът, добави Войновски.

Според него от доста години се приказва за въвеждането на колани в рейсовете, извършващи транспорт. " Нашите оферти са заложени в измененията в закона. Коланът избавя, това е потвърдено. Остава депутатите да одобряват измененията и по този начин те да влязат в действие ", добави Войновски.

Относно въвеждането на видеорегистратори в междуградските рейсове, Войновски твърди, че това е тип предварителна защита. " Водачът ще бъде заснеман. Просто ще има предварителна защита. При нарушавания и произшествия ще се употребяват фрагментите. В Русия работи видеорегистратор, тъй като другояче не важи застраховката ", добави той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР