Нови правила за шофьорските курсове. По-малко часове по теория и

...
Нови правила за шофьорските курсове. По-малко часове по теория и
Коментари Харесай

Нови правила за шофьорските курсове: По-малко часове по теория и повече кормуване


Нови правила за шофьорските курсове. По-малко часове по доктрина и повече кормуване – това плануват измененията, които към този момент са разисквани в транспортното министерство, осведоми bTV. Обучението обаче ще нарастне с най-малко 200 лв., а поради упования скок в цената на курсовете в автошколите, има взрив на претенденти.

„ Интересът набъбна поради това, че предстоят промени и по тази причина е този бум”, изясни инструкторът Албена Цветкова.

„ Българинът да избира – сред увеличени часове и понижена смъртност на пътя или на ниска цена курс и всяка година нарастване на убитите на пътя”, разяснява Красимир Георгиев, ръководител на АКАБ.

Вместо по 31, младите водачи да кормуват по 42 часа – това е една от концепциите на транспортното министерство.

Предвиждаме да увеличим часовете по процедура от позиция на това, че желаеме да подсигуряваме избран брой часове отвън обитаеми места, по-скоростни пътища, в тъмната част на деня и действително да се взимат тези часове”, сподели Дамян Войновски, зам.-директор на ИА "Автомобилна администрация”.

Затова и се планува напълно нова система, която в действително време да следи образованието на бъдещите водачи.

Предстои да се създаде напълно ново мобилно приложение за шофьорските курсове. Преди всеки час по кормуване в него ще се записват и инструкторът, и курсистът.

От автомобилната администрация в действително време ще наблюдават по кое време е почнал и по кое време е завършил часът.

Колко километра е минал всеки курсист и дали е карал отвън обитаемоте места – по автомагистралите и скоростните пътища.

В момента не всички автошколи образоват бъдещите водачи с цялостен набор от часове, с цел да пестят от гориво и от заплати на инструкторите, настояват от Автомобилната администрация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР