Нови правила за имитиращите млечни продукти. Вече и в заведенията

...
Нови правила за имитиращите млечни продукти. Вече и в заведенията
Коментари Харесай

Как заведенията ще информират клиентите за имитиращи млечни продукти

Нови правила за имитиращите млечни артикули. Вече и в заведенията клиентите наложително ще бъдат уведомявани, в случай че има имитиращ млечен артикул вместо сирене. Това би трябвало бъде записано в менюто. В момента заведенията за хранене би трябвало да дадат тази информация единствено в случай че клиентите попитат. Промените следва да бъдат написани в разпоредба.

Ричард Алибегов от „ Българска асоциация на заведенията “ уточни, че към сектора не е имало покана за разискване на тематиката. „ Когато се изготвя закон за съответен стопански бранш, би трябвало да бъдат поканени представители. Нямаме концепция какво написа в новите правила и какво подбужда измененията. Не виждам по какъв начин можем да ревизираме за имитиращи артикули, законът е ориентиран към ресторантьорския бранш, а не към производители. Можем да поръчаме сирене, въпросът е какво ще пристигна. Може да се разказва в обособени листове към менюто кои храни съдържат имитиращи артикули, както вписваме и алергените. Няма нищо неприятно в този тип артикули, законни са. Това обаче ще коства средства възобновяване на менютата с новите допълнения “, изясни той. И предвижда дъжд от тъжби към БАБХ.

От своя страна доктор Сергей Иванов от асоциация „ Активни консуматори " уточни, че казусът е подвигнат още преди години. „ Не знам за какво бяха набедени единствено имитиращите артикули, ставаме очевидци и на други измами. Водещите проблеми са преоводнените млечни артикули. Ако желаеме в действителност да осведомяваме потребителите, дано да е за всичко. Търговците на едро би трябвало също да имат обвързване да наблюдават за имитиращи артикули. Освен това проблем са освен заведенията, а и ведомствените столове и учебните заведения “, разяснява той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР