Нови последици от COVID инфекцията, засичат лекари - загуба или

...
Нови последици от COVID инфекцията, засичат лекари - загуба или
Коментари Харесай

Нови последици от COVID инфекцията - загуба или нарушение на слуха


Нови последствия от Коронавирус инфекцията, засичат лекари - загуба или нарушаване на слуха. Засегнатите са на друга възраст, има даже деца.

Десислава Младенова се разболява при започване на тази година. Постъпва в болница. След изписването се появяват болки в гръбначния дирек и от този момент поддържа температура над 37 градуса.

„ Имам звук в ушите - фино пищене на ушите, свързва се напълно с нервната система. Като се опитам да се привеждам надолу, ми бие ток в ръцете. Лошото е, че прогресивно се утежнявам “, споделя Десислава Младенова от Мездра.

Ако се засегне вътрешното ухо, съгласно проф. Диана Попова в множеството случаи увреждането е трайно.

„ Говорим за загуба на слуха, изцяло увреждане, отпадане на функционалността на цялото вътрешно ухо. Дори съм имала деца, едностранно цялостна глухота с тежки световъртежи, по този начин е открит Коронавирус “, съобщи проф. Диана Попова, експерт по УНГ заболявания към УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ".

При признаци лекарите предлагат да се потърси неотложно здравна помощ.

Всеки ден пациенти с потвърдена Коронавирус зараза биват диагностицирани с неочаквана загуба на слуха заради засягане на слуховия нерв.

„ Първата информация за загуба на слух е при пациент на 45 години, чието едно ухо е наранено след COVID-19, оповестено е още през 2020 година, октомври месец. Обикновено това се случва в първите дни след диагностицирането до два месеца по-късно “, сподели Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките.

Все още не е явен механизмът, който стои зад загубата на слуха след COVID-19 споделят още вирусолозите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР