Нови пожари са избухнали в района на атомната електроцентрала в

...
Нови пожари са избухнали в района на атомната електроцентрала в
Коментари Харесай

Украйна призовава за „демилитаризация“ на зоната на Чернобил

Нови пожари са избухнали в региона на атомната електроцентрала в Чернобил, окупирана от съветски сили, оповестиха украинските управляващи. Те приканиха за " демилитаризация " на бранша под егидата на Организация на обединените нации, предава Агенция Франс Прес.

„ В зоната на изключване започнаха всеобщи пожари, които могат да имат доста съществени последствия “, написа украинският вицепремиер Ирина Верешчук в профила си в Telegram в неделя вечерта.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви в неделя, че обстановката със сигурността в украинските атомни електроцентрали остава непроменена. Миналата седмица тя реши, че горските пожари към Чернобил не съставляват сериозен риск от радиоактивно замърсяване.

От 9 март МААЕ престана да получава оперативни данни от Чернобил. Тя се обезпокои от неналичието на ротация на личния състав в централата от 20 март.

Заводът е високомерен от съветската войска на 24 февруари, първият ден от нашествието. Реактор номер 4 експлодира през 1986 година, причинявайки най-тежката гражданска нуклеарна злополука в историята. Покрит е с двоен саркофаг, единият издигнат от Съветския съюз. Останалите три реактора на централата последователно бяха спрени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР