Нови пожари горят в Гърция - този път те са

...
Нови пожари горят в Гърция - този път те са
Коментари Харесай

Гърция се бори с още пожари, евакуират областите Волос и Ламия

Нови пожари горят в Гърция - този път те са наоколо до два централни гръцки града.

На жителите в регионите към Волос и Ламия е подредено да се реалокират на безвредно място, защото страната продължава да е в плен на мощна гореща вълна.

Междувременно пожари не престават да бушуват на островите Родос, Корфу и Евия. По публични данни над 40 души са починали поради горските пожари.

В Родос, където е въведено изключително състояние и откъдето хиляди туристи бяха принудени да избягат, мощните ветрове не престават да раздухват пламъците и селата остават в риск.

Някои пожарникари, които от дни се борят с пламъците, започнаха да губят вяра.

" Всеки ден, всяка нощ сме тук и не реализираме нищо ", споделя Савас Филадерис пред организация " Ройтерс "

Пожарите нанесоха удар върху летния туризъм, изключително в Гърция, където този бранш обезпечава голям брой работни места. Популярни организации за почивки като Jet2 и Tui анулираха заминаванията за острова през идващите дни.

Екстремно време има и в други част на Европа. Южна Италия също е обхваната от горски пожари. В Сицилия и Пулия те се ускоряват поради мощни ветрове и изсъхнало време.

Съобщава се и за унищожени здания - сряд тях е църквата " Свети Бенедикт Мавър " в сицилианския град Палермо.

Междувременно рисковото време стана тематика в дневния ред на Европейски Съюз. Блокът съобщи, че желае да подпише контракти за до 12 противопожарни самолета, с цел да усъвършенства способността си да се бори с пожарите, провокирани от изменението на климата. Това ще бъдат първите самолети, които ще бъдат напълно благосъстоятелност на Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР